Пената и Кобрата в един глас: Стоичков е голяма душа

снимка: БГНЕС

Редица спортни знаменитости изразиха възхищението си от организираното грандиозно шоу на Националния стадион „Васил Левски“ по случай юбилейя на Христо Стоичков - „50 години номер 8“.

„Нека не говорим за победата, а да поздравим един голям футболисти и една голяма душа. Да му пожелаем здраве на неговото семейство и да бъде пример за младите футболисти“, заяви треньорът на българския отбор в демонстративния мач Димитър Пенев.

Колегата му Христо Бонев пък бе доста по-лаконичен: „Голям празник“.

„Христо е голям човек и заслужава подобно уважение. Шоуто беше много хубаво, мачът – също. Не е нужно да говорим дали е единственият или не (който може да обедини нацията с подобно шоу), но е голям човек, голям българин, голяма душа.

Определено всичко ми хареса, на хората също – въпреи дъжда и гадното време“, заяви един от специалните гости на събитието Кубрат Пулев.

Доста позитивни емоции имаше. Изключително голяма личност и голям българин. Нормалено е да му оказват уважение такива звезди – знаем, че той е най-големият ни посланик. Всичко беше на високо ниво, единственото, което не бе перфектно, бе времето, но всички бяха търпеливи и показаха уважението си към този голям човек. Дай, Боже, България отново да преживее такива спортни щастия“, коментира селекционерът на националния отбор Ивайло Петев.