Развълнуваният Стоичков: Страхотна публика, напомни ми за мача с Германия

галерия:

снимка: БГНЕС

Христо Стоичков бе много разчувстван и развълнуван веднага след края на празничния двубой в негова чест на Националния стадион „Васил Левски“ под името „50 години номер 8“.

Камата в типичния си стил не пожела да се изтъкне, а за сметка на това засипа с похвали и благодарности треньорите и футболистите, които са го уважили на празника и са му помагали да постигне всичките си успехи.

Стоичков на няколко пъти изрази възхищението си от феновете, които въпреки студа и дъжда, не са спирали да го подкрепят от трибуните.

„Искам да благодаря на тази прекрасна публика. Този мач се даваше в много държави. В дъжд и в студ никога не се предаваме. Това показва обичта и уважението към това, което съм показал на терена. Те са били с нас и в най-трудните моменти и без тях нямаше да прогресираме.

Този празник не е за Христо Стоичков, този празник е за всички фенове, затова избрах тази дата 20 май. Да се надяваме, че един ден отново българин ще спечели Шампионска лига.

Нормално е да съм изморен, благодаря на всички от Парма, Барселона и националния отбор, всички колеги от другия отбор. Пак показах на целия свят, че уважението не се купува, докарах „златни топки“, „златни обувки“, празник за България.

Момчетата показаха, че знаят къде е България и знаят как да уважават.

Благодаря на Хорхе Кампос, че дойде, защото имаше проблеми с пътуването, буквално няколко часа преди мача дойдоха, защото времето беше лошо. Но днес видях още веднъж щастливи лица в съблекалнята.

Постигнатите успехи не са мои, а на моето семейство, на феновете, на колегите ми, на треньорите. Аз не обичам думичката „аз“, защото без останалите нямаше да постигна нищо. Направих няколко тренировки, показахме, че не сме забравили как се вкарва гол и как се пипа топката.

Атанас Узунов свири доволно за нашия отбор. Доволен съм от съдийството.

Спомних си мача с Германия като видях стадиона – така беше и тогава с дъжд и студ. Губехме с 0:2, но успяхме да обърнем и доказахме, че не се предаваме.

На 24 май има финал за Купата на България, надявам се, че ЦСКА ще победи, ще бъде празник и за двата отбора.

На този етап не мога да работя в България, имам договор с „Унивижън“ до 2020 година, но винаги, когато имам почивка, съм тук. Правя кампове, не съм забравил за България, правя много за малките деца.

Благодаря на цяла България“, каза накрая Стоичков пред bTV.