Левски атакува Европа с нов плеймейкър

снимка: БГНЕС
Левски ще атакува груповата фаза на Лига Европа с нов плеймейкър, разбра "Тема Спорт". Сините вече са направили сондажи около привличането на такъв тип футболист. Това се е случило преди няколко дни.
 
Желанието на спортно-техническия щаб е преговорите да бъдат приключени до края на месеца и атакуващият халф да бъде на линия за старта на лятната подготовка. Това означава, че на Терена" няма да остане испанецът Мигел Бедоя.
 
Ръководството на Левски на няколко пъти даде индикации, че иска да задържи 30-годишния футболист, но преговорите удариха на камък. Причина за това стана приятелката на играча, която държи двамата да се завърнат на Иберийския полуостров.
 
Проточването на разговорите е изнервило шефовете на сините и те не смятат да правят повече опити да обвържат Бедоя с нов договор. Настоящото споразумение на полузащитника изтича на 30 юни.
 
Скаутите на Левски са предложили няколко играчи за позицията, като изявите им са били наблюдавани на видео от треньора Стойчо Стоев и спортния директор Георги Иванов. Сред вариантите за позицията пред столичани е Матиас Куръор от Черно море. Националът на Мартиника все още не е преподписал с моряците и скоро също като Бедоя ще стане свободен агент.
 
Приоритет пред Левски освен за поста зад нападателя е и привличането на конкурент на сърбина Боян Йоргачевич. В момента бившият страж на Гент е без сериозна алтернатива под рамката.
 
Освен него на тази позиция на "Герена" разполагат с юношите Александър Любенов, Николай Кръстев (в момента пратен под наем) и Димитър Шейтанов. Сините може да вземат и нов защитник, ако Максимилиан Карнер не покаже до края на сезона, че заслужава да остане в отбора.  

С изтичащи договори от настоящите футболисти са още братя Цоневи и нападателят Венцислав Христов.