Бекали дърпа румънски звезди на Лудогорец

Собственикът на Стяуа Джиджи Бекали е на път да зареже румънския гранд и да подхване нов проект, пише "Меридиан Мач". Той възнамерява да купи елитния Волунтари и да пренасочи всичките си инвестиции към въпросния клуб.

Според медиите отвъд Дунава, ексцентричният бизнесмен дори вече планира лятната си се­лекция, с която да се бо­ри за титлата. В планове­те му попадат двама иг­рачи на Лудогорец - гол­майсторът Клаудиу Ке­шеру и халфът Андрей Препелица.

Таранът се представя слабо през пролетта и в Разград ня­ма да правят трагедии, ако той напусне след края на сезона. Още по­вече, че Кешеру посто­янно се обяснява в лю­бов на Стяуа и казва, че иска отново да играе в родината си. Предполага се, че Бекали ще вложи милиони във Волунтари.

Колкото до Препелица - той е трети вариант за вътрешен халф в схема­та на Георги Дерменджи­ев. Преди него са Све­тослав Дяков и Лукас Саша и с оглед на зап­латата му за Лудогорец дори ще е по-добре бив­шият капитан на Стяуа да напусне през лято­то.

Ако вземе Волун­тари, където понас­тоящем играе бъл­гарският защитник Венелин Филипов, Бекали планира да премести почти половината отбор на Стяуа заедно с треньора му Лауренциу Регекампф. Той е бесен от пробле­мите с емблемата, която раздели феновете на „стелистите", а чашата е преляла при краха в бит­ката за титлата, която в крайна сметка ще отиде в Астра. Това ще се слу­чи, ако в следващите два кръга отборът от Гюргево вземе една точка.