Любо Пенев изхвърли всички чужденци от Литекс

Старши треньорът на Литекс Любо Пенев изхвърли всички чужденци от състава, който се състезава в „Б“ група. При победата с 4:0 над втория в класирането Поморие Ел Голеадор бе заложил на група изцяло от българи.

След срамното отпадане от Монтана на полуфинал в турнира за Купата на България ръководството на „оранжевите е започнало преговори с легионерите за прекратяване на договорите им.

След като тимът няма да играе финал за Купата, логично няма и как да се класира в евротурнирите за следващия сезон.

В момента в състава на ловчанлии има 7 чужденци. Става дума за вратаря Винисиус Баривиейра, защитникът Рафа Перес, халфовете Петрус Бумал, Арсенио Нунеш, Диого Виана и Густаво Кулма, както и таранът Бьорн Маарс Йонсен.

От всички гореизброени играчи шанс да останат имат Перес, Кулма и Арсенио, докато другите вече са свободни да си търсят нови отбори. Триото обаче трябва да намали своите финансови изисквания. Бъдещето на Литекс е изключително неясно.

Настоящият дублиращ тим, който е част от „Б“ група, ще изпадне от втората ни дивизия без значение от крайното си класиране. А в Ловеч са наясно, че няма смисъл да се плащат огромни заплати на чужденци за кретане в средата на „Б“ група.