Левски плаща сериозна сума за нападателя от Нигерия

снимка: Булфото

48 часа след като нигериецът Тунде Аденижи обяви, че няма да напуска настоящия си клуб Съншайн Старс, се оказа, че трансферът му вЛевски е пред финализиране. Сините очакват нападателя да пристигне днес в София.

Той трябва да премине медицински прегледи, след което да се отправи към офисите на „Герена", за да подпише договор с клуба. Ако сделката бъде докарана докрай, Тунде ще стане седмото ново попълнение на столичани през зимния трансферен прозорец.

Преди него бяха привлечени Мехди Бурабия, Джъстин Менголо, франсис Нар, Сърджан Лукин и българите Александър Александров и Венцислав Христов. Очаква се Левски да плати на нигерийския Съншайн Старс около 200 хиляди долара, или близо 180 хиляди евро за правата на Тунде Аденижи.

На „Герена" нападателят ще се разписва срещу заплата от около 8 хиляди евро. В момента той получава 3 хиляди долара месечно. Нигерийският национал е започнал кариерата си в Райзинг Старс. През първата половина на сезон 2012/13 той взима участие в 12 срещи за първенство, в които се разписва седем пъти.

В началото на 2013 година Аденижи е привлечен в Съншайн Старс. До момента той е изиграл 71 двубоя в местния шампионат, в които е реализирал 42 попадения. През 2014-а Тунде си спечелва място в младежкия национален тим на Нигерия - в 3 мача вкарва два гола.

На 18 май 2015 година за първи път е повикан на лагер-сбор на мъжката селекция. За суперорлите вече има две срещи, като последната е на 6 септември срещу Танзания. Интересно е, че около датата на раждане на Аденижи има известни разминавания между различните специализирани сайтове. Там са посочени 17 септември 1995 г., 5 март 1996 г. и 17 септември 1996 г, обобщава "Тема:Спорт".