Само един в Левски взима над 10 хиляди евро

снимка: БГНЕС

Най-високата заплата в "Левски" в момента е 11 500 евро. Това обяви един от собствениците на клуба - Иво Тонев, пред БНТ. Според шефа на УС това е месечното възнаграждение на един от чужденците в тима.

Останалите футболисти получават между 6000 и 8000 евро.

"Ако говорим за заплати, някои от клубовете у нас ни превъзхождат значително", каза Тонев и допълни, че "Левски" е поискал помощ от държавата за изграждането на един от сектор на ст. "Георги Аспарухов". По думите му, след като правителството е помогнало на "Лудогорец", е редно да се финансират и други клубове.

"На няколко пъти имаше съответните разговори, написали сме и писма до министър Кралев. Същото са направили и някои други клубове. Аз считам, че държавата само по този начин може да помогне на българския футбол и българските клубове - като се заделят средства и с тях бъде подобрена материално-техническата база на клубовете", каза Тонев.

Бившият изпълнителен директор на "Локомотив" (Сф) отново обяви, че депутатът от ДПС Делян Пеевски не стои зад клуба. Според Тонев това са внушения, разпространявани от някои хора, които искат да навредят на "Левски".

"По тази тема се изказаха всякакви хора, които имат и лични интереси да говорят по тази тема. И от юни не са спрели да говорят по тази тема. Чудят се какво да кажат и по какъв начин да уязвят "Левски", както и хората, които обичат "Левски", хората, които работят за "Левски".

Това няма да стане. Мога да кажа отговорно, че аз съм един от собствениците на "Левски". Много пъти го казах", допълни Тонев. Шефът на УС на "Левски" допълни, че в клуба ще продължат да се борят срещу решението на БФС за отнемането на точки от актива на "сините" заради изваждането на "Литекс" от А група.

Малко след изказването на Тонев от клуба са внесли необходимата такса и са завели жалба до Спортния арбитражен съд в Лозана срещу БФС.

"От години българският футбол върви надолу и е дошло време за промяна. Никой в "Левски" не иска да става президент на БФС или да казва кой да бъде такъв", каза още Тонев, цитиран от вестник "Сега".

И допълни, че лично той е зад идеята ЦСКА, "Литекс" и "Локо" (Сф) да бъдат върнати в елита, но само по законен начин.