Николай Костов зове: Феновете на Ботев трябва да са търпеливи и да помагат на младите

снимка: botevplovdiv.bg

Треньорът на Ботев Николай Костов коментира представянето на отбора в приятелската среща с Ягодина, завършила наравно 1:1. Наставникът на "жълто-черните" сподели впечатлението си от играта срещу сърбите, както и цялостно от подготовката до момента. Костов хвърли поглед и в перспектива, като уточни, че изграждането на игровия облик на Ботев ще продължи и в течение на пролетния полусезон.

"Получи се оспорван, динамичен мач и съм доволен от начина, по който футболистите се вложиха в него. Сърбите се оказаха корав съперник, както и очаквахме. Ритъмът на нашата подготовка бе нарушен от изненадващата грипна вълна, която връхлетя лагера ни и извади от строя доста футболисти. Това наложи да прекрояваме планирания режим на работа, но тези неща са част от футбола и се съобразяваме със създалата се ситуация.

Получиха се някои добри неща в играта ни. Вкарахме хубав, добре изработен гол, имахме положителни моменти, както в офанзивен, така и в дефанзивен план. Предстои ни обаче още доста работа, за да се доближим до стила, който искам Ботев да показва на терена.

Желанието ни е да изградим балансиран отбор, който да демонстрира добре организирани действия в двете фази на играта през всичките 90 минути на всеки един мач. Това обаче е дълъг процес, който изисква време, търпение и упоритост. Особено, когато говорим за млад отбор като нашия. Наясно сме, че игровият облик на Ботев няма да се промени с магическа пръчка. Затова работим в перспектива с ясното съзнание, че ще наместваме пъзела в движение по време на официалните мачове през пролетния полусезон.

Привържениците на Ботев трябва да бъдат наясно с това. Те също трябва да проявят търпение и да помогнат за израстването на тези млади момчета с безрезервната си подкрепа. Най-лесно ще успеем, ако всички бъдем едно цяло и всеки вложи енергията си в общата цел – да направим от Ботев силен и опасен за всеки противник отбор.

Умишлено направихме така, че една сериозна част от състава ни да е от млади момчета. Те получават шанса, от който се нуждае всеки талантлив младеж, за да заслужи мястото си в мъжкия футбол. Вече са пълноценна част от отбора и очаквам от тях да полагат ежедневни усилия, и да насочат цялото си внимание към своето израстване. От тях зависи дали ще се превърнат в бъдещето на Ботев."