И Славия разби Локо (Пд), гостите бесни на съдията, Камбуров изгонен

галерия:

снимка: Булфото

Славия постигна втора поредна домакинска победа, след като спечели с 3:0 срещу Локомотив (Пловдив) и се изкачи на пето място в класирането на А група след 19 кръга. „Белите“, също както срещу Моната миналата седмица, имаха възможността да реализират едно от попаденията си от дузпа, която пък вбеси ръководството и футболистите на „смърфовете“.

Лидерът Мартин Камбуров си изкара скандален червен картон, след като умишлено изрита силно топката в тялото на съдията секунди след отбелязания 11-метров наказателен удар.

Диде Ндонгала откри резултата в 41-ата минута след добра атака на домакините, а в първата добавена на първата част дойде и разбунилата духовете дузпа. Матьо Мансе бе точен от бялата точка, а малко след това Камбуров бе изгонен, с което най-вероятно ще пропусне дербито с Ботев, което е в първия кръг за 2016 година.

Отново Ндонгала реализира третия гол за „белите“, които през второто полувреме можеха да отбележат и още попадения. Така Локомотив инкасира второ поредно категорично поражение като гост с 0:3, след като миналата седмица бе отнесен от Пирин, също довършвайки мача с десетима души.

Славия вече с 28 точки е еднолично на пето място с три пункта аванс пред Черно море, който също изпита головата мощ на възродения Пирин и бе смазан с 0:4 в Благоевград. Именно там предстои да гостуват „белите“, които ще се опитат да се представят по-добре от предишните два тима с визити в Благоевград.

Локомотив вече има 4 поражения в последните си 6 мача и е седми с 21 точки – две пред градския съперник Ботев.

20-ина минути преди края на мача административният директор на Локо (Пд) Атанас Узунов напусна бесен стадиона и сподели пред медиите, че българското съдийство ще умре. Като причина за това той изтъкна, че не може да се продължава с шуробаджанащината между реферите и практиката младите съдии да наследяват професията на бащите и дядовците си. Той, естествено, визираше Георги Димитров, който също е потомствен съдия.

Едва в 23-ата минута Ванчо Траянов с добро движение преодоля защитник и стреля по диагонала, но право в ръцете на вратаря Георги Петков. Началото на срещата бе изключително бавно и мудно, като приличаше на предишния двубой на Славия срещу Монтана, където също нямаше много разход на физически усилия.

За скучния половин час игра имаха вина и двата отбора, въпреки приятните условия за футбол - сравнително високи температури за декември месец, липса на дъжд или сняг, като дори слънчеви лъчи се появиха над стадиона.

Предвид скучните действия на терена репортер на Sporta.bg обобщи основната тема на скромния брой фенове на Славия - оттеглянето на Младен Михалев - Маджо от финансирането на отбора и въпросът дали Венцеслав Стефанов ще може да се справи със ситуацията след Нова година. Самият президент на "белите" миналата седмица отрече да има финансови проблеми в отбора и забавянето на заплати е продиктувано от погасяване на дългове към държавата, но няма да се превръща в тенденция в Славия.

В 41-ата минута, точно когато активността в тима на Локомотив се повиши, Славия стигна до първи гол. "Белите" размениха три бързи паса, с които объркаха защитата на "смърфовете", която не бе подготвена за включването на Диде Ндонгала, който отблизо необезпокоявано простреля мрежата за 1:0. Ндонгала се включи силно в предишния кръг срещу Монтана и сега бе награден с титулярна позиция, като оправда доверието на треньора Владимир Иванов - Фугата.

В първата добавена минута на първата част Димитър Пиргов стреля с глава и на около 50 сантиметра топката бе спряна с ръка от Пламен Крумов, който определено не се постара да избегне кълбото. Матьо Мансе, а не Антон Карачанаков, както беше срещу Монтана, изпълни дузпата и вкара атрактивно със силен шут, като топката рикошира в горната греда, преди да мине голлинията - 2:0.

Изключителна глупост направи Мартин Камбуров след изпълнението на център, като демонстративно се обърна и с всичка сила изрита топката в тялото на Георги Димитров, който веднага му показа директен червен картон.4151226

На почивката във ВИП ложата Христо Крушарски коментираше с антуража си червения картон на Камбуров и не се притесняваха толкова за сегашния двубой със Славия, а поради факта, че нападателят ще получи поне два мача наказание и ще пропусне дербито с Ботев през януари.

В 57-ата минута Славия като по чудо не отбеляза трети гол, след като Антон Карачанаков развинти съперника си на дясното крило и центрира отлично на далечната греда. Вратарят Ел Харуби увисна, но Янъков успя да попречи на влезлия като резерва Ивайло Димитров да се разпише на празна врата.

В 63-ата минута Дани Кики отправи най-опасния удар в актива на Локомотив след добра комбинация с Карагерен, но Петков спаси майсторски. Секунди по-късно Антон Карачанаков изскочи сам срещу Ел Харуби, но стреля право в тялото му.

В 78-ата минута след нов пропуск на Ивайло Димитров от малко по-рано Славия все пак направи резултата 3:0. Ндонгала направи добро двойно подаване с Емил Стоев и стреля по най-добрия начин по диагонала, за да отбележи втория си гол в мача и да оформи крайния резултат.

Собственикът на „смърфовете“ Христо Крушарски пристигна на стадиона 40 минути преди началото на мача и прогнозира победа с 2:0 на своя отбор, но очевидно прогнозата му бе съвсем погрешна.

4151229

Колегата му Венцеслав Стефанов дойде 20-ина минути по-късно, а заедно с него изгледа мача и Мартин Кушев, който е най-вероятният нов треньор на Славия от Нова година.