Ботев отново безпомощен срещу възродения Лудогорец

Лудогорец записа трета поредна победа в А група и продължи успешното си представяне в елита срещу Ботев, който продължава да няма успех срещу „орлите“ във вече 15 срещи в турнирите от българския футбол.

Разградчани спечелиха с 1:0 гостуването си в „Коматево“ с гол в 28-ата минута на Клаудиу Кешерю след центриране отляво и грешка в средата на защитата на домакините. Кешерю можеше да се разпише още поне два пъти първото полувреме, но се отчете с пропуски, а след почивката качеството на игра спадна и не се стигна до нови попадения, въпреки няколкото нелоши ситуации в двете пеналтерии.

Така Лудогорец вече има 10 победи и 5 ремита с Ботев в историята, докато „канарите“ остават „капо“ срещу шампионите и отново трябваше да преклонят глави в А група, след като през уикенда бяха разгромени с 1:4 от Литекс.

Лудогорец с 34 точки се изравнява на първото място по актив с Левски, който от 17:30 в сряда вечер гостува на Берое и може да се върне еднолично на върха. Ботев остава осми с 18 – само пет пред опасната зона, като разликата може да се стопи, с оглед на резултатите от предстоящите мачове.

През първия четвърт час темпото бе високо, въпреки липсата на реални голови положения. Лудогорец бе по-активният тим и особено в първите десетина минути Ботев рядко напускаше собствената си половина, но в последствие започва да опитва по-интересни неща в предни позиции, без обаче нито един от двата тима да може да се похвали с опасност.

Лудогорец рядко даваше на съперника си да играе с топката, а при високи топки в наказателното поле защитниците на Ботев често дори се панираха в опитите си да изчистят. В 28-ата минута поредното центриране от ляво този път стигна до Клаудиу Кешерю, който по безотговорен начин бе оставен да стреля сглава от четири метра фронтално срещу вратата и да открие резултата - централните защитници на Ботев останаха статични и позволиха на нападателя да се вреди между тях за 1:0.

В 40-ата минута страхотна комбинация между Марселиньо и Вандерсон изведе сам срещу вратаря Кешерю, но този път румънецът не можа да се разпише от чистата позиция. Именно той реализира двата гола за победата с 2:1 над Ботев в предишния мач между двата тима, а сега в "Коматево" пропусна да стигне този брой още в рамките на първото полувреме.

В самия край на първата част Марселиньо с нестандартно решение да стреля почти от центъра можеше да разочарова за втори път домакинските фенове, но топката профуча на метър в аут.

След почивката поведението на двата тима не се промениха особено, но домакините все пак демонстрираха повече живец в действията си. В 66-ата минута бе създадена първата опасност пред вратата на Владислав Стоянов, като Траян Траянов бе оставен непокрит пред малкото наказателно поле и с глава отправи нелош удар, който обаче бе отразен от вратаря на Лудогорец.

През второто полувреме качеството на футбола определено спадна, а стихийният натиск на Ботев към края не вещаеше много опасности за вратата на Стоянов. Лукоки провали добра контраатака на Лудогорец в 84-ата минута, когато Натанаел търсеше Кешерю, но Лукоки игра с топката, въпреки че бе в явна засада.

В крайна сметка Ботев остана безсилен в атака, с което Лудогорец удържа аванса си до последния съдийски сигнал.