Лудогорец се приближава до познатата си класа

снимка: БГНЕС/EPA

"Лудогорец се доближава до това, което може да прави", това каза наставникът на тима Георги Дерменджиев пред официалния сайт на клуба. "Победата над Берое бе много добра за нас. Най-вече от психологическа гледна точка.

Както винаги съм казвал обаче, ние играем мач за мач. Двубоят с Берое вече е зад гърба ни и ние сме съсредоточени към гостуването на Ботев Пловдив, който има нов треньор. Там ни чака труден мач. Подготвени сме. Отборът ни още не е във формата, в която трябва да бъде. Ще сме много внимателни.

Ще подходим съм гостуването на Ботев с пълна концентрация. Гледах мачовете на Ботев при новия им треньор. Имат определени промени. Ние ще се съобразим с тях. За този мач няма да мога да разчитам на двама.

Това са трайно контузените Върджил Мисиджан и Жуниор Кишада.Остават три мача до края на есенния дял в първенството. Надявам се за последния, но може и да не се получи. Зависи от медицинският екип как ще ги подготви.

Не че те ще са отговорни за това, но състоянието на самите футболисти ще подскаже как ще вървят в тренировките и предстоящите срещи. Мислим и за трите мача до края на есенния дял. И за Ботев, и за Литекс, и за Черно море.

Но след два дни имаме гостуване в Коматево и концентрацията е към тази среща, за да можем да вземем трите точки, които са ни необходими. Едва след това ще мислим за Литекс", каза Дерменджиев.

По повод формата на тима Дерменджиев каза: "Да, доволен съм от играта на момчетата. Отборът се доближава до това, което може да прави. Но пак казвам – не трябва да се уповаваме само на една среща, която беше много добра за нас.

Трябва да мислим и за останалите мачове. Отборът трябва да играе равномерно и в защита, и в атака, както го е правил. При нас са били и голмайсторите в първенството, и най-добрите защитници, и най-добрият вратар. Тази тенденция е завръща. Не искам да правя такива прогнози.

Искам играта на отбора да задоволява. А тя когато задоволява, има и победи. И от другите отбори зависи това къде ще завърши Лудогорец в края на есенния сезон. Но аз не правя такива сметки. Интересува ме само моят отбор, който трябва да спечели максимален брой точки. Ако успеем, ще бъде много добре", каза Дерменджиев. /БГНЕС