СЕНЗАЦИЯ в Sporta.bg: Васил Божков спасява ЦСКА с лиценза на Локо (Мездра)

Мисията на Васил Божков за спасението на истинския ЦСКА по всичко изглежда, че ще има щастлив край за "червена" България, тврди "Топспорт". Бизнесменът е готов да оздрави сегашното дружество - каквото е желанието на болшинството ветерани и затова дори пусна прессъобщение.

Божков е получил редица обаждания от големи кредитори на ЦСКА, които са изразили готовност да намалят финансовите си претенции в пъти, разбра нашата медия. Някои от тях са готови да приберат минимални суми, но все пак да вземат нещо, тъй като при фалит ще "изгорят".

Както разкри и Стефан Орманджиев, екип на Васил Божков работи по план за оздравяването на ПФК ЦСКА АД от няколко месеца и проектът вече е напълно готов.

Най-хубавото за всички симпатизиращи на ЦСКА е, че никой не говори за рестарт от "А" областна група. Идеята на Божков е да се продължи започнатото и догодина клубът да се състезава във "Б" група.

Повече яснота и нова конкретна позиция от страна на един от най-богатите българи се очаква да има, след като той се прибере от чужбина. Това трябва да се случи на 6 декемри, а на 7 Божков вероятно ще вдигне завесата.

По информация на Sporta.bg Васил Божков има план да вземе лиценза на Локо (Мездра) и догодина ЦСКА да играе на тяхно място във втория ешалон. Сондажи за такава опция вече е имало и шефовете на тима от Мездра са склонни да жертват клуба, за да го бъде ЦСКА.

Както е известно обаче повечето фенове на "червените" държат не Божков, а Гриша Ганчев да е начело на любимия им клуб. На страната на родения в село Микре бизнесмен са и играчите на ЦСКА. Ганчев е твърдо амбициран да не се предава и да спаси ЦСКА като закупи акциите на Литекс. Това значи още догодина "армейците" да ритат в "А" група, без да се налага да се покриват десетки милиони задължения към знайни и незнайни особи и фирми.

Какво ще се случи и какъв ще е изходът - това се питат милионите фенове на ЦСКА? Сигурното е, че още преди Нова година всичко ще се избистри.