Ботев удари Монтана в дербито на дъното

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) спечели важна победа с 1:0 над директен съперник за оставане в А група – Монтана. На стадиона в Коматево „канарите“ стигнаха до успеха с единственото попадение на резервата Николас Варела в 70-ата минута, след като той засече центриране на Рахави Кифуети, който преди това бе направил отличен пробив по крилото.

Ботев взе частичен реванш за историческото унижение с 0:6, което претърпя като гост на този съперник във втория кръг на първенството. „Жълто-черните“ вече имат 12 точки в актива си и се изравниха на седмото място с Монтана, макар да не са изиграни всички мачове от кръга.

Възпитаниците на Ермин Шиляк създадоха по-чистите положения в мача и могат да съжаляват, че не спечелиха с по-убедителен резултат. Особено през първото полувреме великолепна акция на домакините бе завършена с хубав шут на Лъчезар Балтанов, но той не съумя да открие по-рано.

Ботев съумя да спре негативната поредица от четири мача, в които неизменно допускаше голове, но и отборът на Монтана не можа да създаде достатъчно грижи на ариегарда. Както се случи и в предишните шест гостувания на новака, Монтана не само не стигна до успеха, но и не можа да отбележи попадение.

Интересното е, че в исторически план Ботев едва сега изравни съперника си по брой победи – 5 – в директните сблъсъци, като равенствата помежду им са две.