Черно море открадна точка от Разград

снимка: БТА

Отборите на Лудогорец и Черно море не се победиха в мач от 11-я кръг на родната А група игран на градския стадион в Разград. Матиас Курьор откри резултата в полза на гостите, а Клаудио Кешеру бе точен за тима на домакините.

С поделените точки "зелените" остават лидери с актив от 20, но с мач повече вече от втория Литекс, който още не е изиграл своя мач. "Моряците" пък остават 6-и с 15 пункта. 

В началните минути срещата не се развиваше на чак толкова високо темпо, но и двата тима стигнаха до изгодни ситуации за ранно откриване на резултата. Първо Матиас Курьор изпревари Милан Борян при центриране отляво в наказателното поле, но не можа да преодолее вратаря с удара си от добра позиция.

Лудогорец отговори с бърза акция, минала през Кешерю и Лукоки, но последният не се възползва от добрия пас и не можа да завърши с голов изстрел. В 18-ата минута Кешерю за малко не отбеляза поредния си ефектен гол, но топката срещна напречната греда и дори рикошира в Георги Китанов, преди да се върне в игра за късмет на "моряците".

В ответната атака Курьор отново изпусна шанс да поведе в резултата, след като бе оставен непокрит на втора греда при поредното центриране, но не нанесе качествен удар. В 30-ата минута нов добър опит на Кешерю да отиграе възможно най-бързо топката приключи с изстрел на около метър от страничната греда.

До края на полувремето Лудогорец бе по-близо до гола, но шутове от дистанция на Кафу, Марселиньо и Препелица не намериха целта.

Втората част започна по-настойчиво за гостите и те в крайна сметка стигнаха първи до гола. Матиас Курьор бе изведен от Мехди Бурабия и с прехвърлящ удар откри резултата.

Само девет минути по-късно обаче "зелените" се върнаха в срещата благодарение на Клаудио Кешеру. Натанел проби от ляво и центрира към нападателя, който бе във вратарското наказателно поле и без проблем изравни.

След 60-та минута играчите на Никола Спасов наложиха натиск, като за Милан Борян се отвори повече работа, но в крайна сметка стражът предотврати гол във вратата си.

В заключителните минути на срещата шампионите наложиха лек превес, като се настаниха в половината на "моряците", но без успех опитваха да намерят път до вратата им. Все пак успяха. В 84-та минута Кешеру получи добро центриране от дясно и стреля с глава, но Китанов внимаваше и със страхотен рефлекс изби в корнер. При последвалото ново центриране обаче не се стигна до нищо опасно.

Състави

На вратата за шампионите отново е Милан Борян вместо Владислав Стоянов. В защита на левия бек е Натанаел, а в средата са Козмин Моци и Георги Терзиев, като румънецът трябва да внимава, защото при жълт картон ще пропусне следващия мач с Левски. На десния бек е Йордан Минев, в двойка полузащитници са Светослав Дяков и Андрей Препелица.

Марселиньо е поставен зад нападателя Клаудиу Кешерю, а по крилата са Александър Василев и Джонатан Кафу.

Черно море излиза с познато трио в атака – Живко Петков в средата и Симеон Райков и Матия Курьор по крилата. Мехди Бурабия е по-офанзивен халф, а опони полузащитници са Даниел Георгиев и Марк Клок. В защита от дясно наляво са подредени Стенио, Тодор Паланков, Мамату Кулибали и Михаил Венков, докато на вратата е Георги Китанов.