Пламен Марков разкри кой и какво пречи на ЦСКА

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на ФК ЦСКА Пламен Марков изрази недоумение защо точно сега от БФС са решили да изхвърлят „армейците” във „В” група. Според Марков футболните началници са правили безброй компромиси с различни клубове през последните години, но точно на ЦСКА е бил отнет лиценза.

„Няма причини да има съмнение. Клубът функционира трудно с оглед на идеята, че говорихме да започнем като футболен клуб ЦСКА първенството, в последния момент получихме отказ. Това постави клуба в деликатна ситуация, въпреки всичко се справяме. Надявам се въпросът да се реши, за да имаме по-малко проблеми“, коментира Марков на пресконференцията преди двубоя в неделя срещу Септември (София).

„За нас най-важно е първият отбор да играе добре и привържениците да ни подкрепят. Този ентусиазъм да успеем да го задържим и да радваме тези фенове, заради които е играта. Трудностите са с функционирането на клуба, защото имаме текущи разходи. В момента съществуваме като ПФК ЦСКА, а има трудност в това отношение.

Плащанията се извършват със затруднения, а не така както искаме да бъдат. Има яснота по отношение бъдещото развитие. В момента такива процедури трудно могат да станат, тъй като практически ръководството на клуба е старото ръководство като легитимно такова. Аз не бих се наел да правя такива промени като не съм изпълняващ длъжността”, допълни бившият национален селекционер, цитиран от bTV.