Ераносян бе прокуден за 4 години от УЕФА заради допинг

снимка: Булфото

Новият треньор на Лудогорец Едуард Ераносян не може да се похвали с приятелски отношения със специалисти от ранга на Жозе Моуриньо, но явно има такива с Кирил Домусчиев по линия на фармацевтичния бизнес, пише сайтът на ТВ7.

Специалистът е известен не само със спечелената шампионска титла на България през 2003/2004 с Локомотив (Пловдив), но и със допинг скандала, в който се забърка в края на 2008 година.

Тогава Еду бе наказан от Арбитражният съд към УЕФА с изхвърляне от треньорската професия за срок от 2 години, тъй като наставникът "е организирал системно ползване на забранени стимуланти" в кипърския АПОП.

39-годишният специалист бе санкциониран, след като двама футболисти дадоха положителни допингпроби. Ераносян обжалва решението, което доведе до нова санкция от нови 2 години аут от футбола, тъй като срещу специалистът имаше железни доказателства за използването на допинг.

Така новият треньор на Лудогорец бе аут от футбола за общо 4 години. През 2013 година наказанието му изтече и той пое анголския Кабушкорп до Паланка, като с този отбор Еду взима шампионската титла на страната.