Съдия номер 3 у нас свири дерби на ЦСКА

снимка: Булфото
Съдия №3 в ранглистата у нас Ивайло Стоянов е назначен за рефер на дербито “Септември” - ЦСКА от втория кръг на Югозападната “В” група. Столичният сблъсък е в неделя от 18 ч на стадиона в “Надежда”.
 
Там в сряда воденият от бившия левскар Николай Митов тим на “Септември” елиминира “Локомотив” (Сф) с 2:1 за Купата на България.  
 
Международният арбитър на ФИФА Стоянов е единственият съдия от толкова висок ранг с наряд в аматьорската “В” група. Причината за неговия избор е високият заряд на мача, тъй като ЦСКА и “Септември” са фаворити за първото място и влизане в “Б” група.
 
От началото на сезона досега петричанинът Стоянов свири сериозни срещи в “А” група: “Славия” - “Берое” (0:2) и “Лудогорец” - “Левски” (2:0), като упреци към него имаше и след двата сблъсъка.
 
Командировката му в “Надежда” ще удари по джоба съдията Стоянов, защото хонорарът за главен арбитър в третия ешелон е 10 пъти по-малък, отколкото в елита. В “А” група надуването на свирката се възнаграждава с 1000 лева, а във “В” група - със 100 лева.
 
Преди сезона Съдийската комисия на БФС взе неофициално решение да изпраща опитни рефери на по-напрегнатите сблъсъци в Югозападната “В” група с участието на загубилите лиценз за професионалния футболЦСКА и “Локомотив” (Сф).

В същото време се разбра, че Момчил Цветанов от “червения” отбор ще претърпи оперативна интервенция на коляното заради контузия, получена в скандалния приятелски мач срещу “Ашдод” (прекратен при 0:1).

Преди нахлуването на публиката израелците играха брутално грубо срещу ЦСКА и Цветанов е един от пострадалите, обобщава "Труд".