Феновете на Локо (Сф) искат да спасят клуба

Феновете на Локомотив София поискаха акциите на любимия си клуб. Столичани, който през миналия сезон стигнаха до бронзовите медали в "А" група, бяха изпратени в третия ешалон, след като не покриха финансовите критерии за получаване на лиценз за професионалня футбол.

Новите собственици Петър Касев и Кирил Льосков, които поеха клуба след оттеглянето Николай Гигов, не успяват да се справят финансово, а Локомотив е заплашен от разпадане заради липсата на пари.

Касев вчера заяви, че уволнява треньорския щаб и спортно-техническото ръководство и ще извади отбора от "В" група. Днес той смекчи тона и каза, че очаква до понеделник желаещите да работят и развиват Локомотив София, като е готов да им предостави безвъзмездно това право.

"Нашата борба продължава в нова насока от този ден. Обръщаме се към г-н Касев на момента да предостави всички акции на клуба на лице, което ние ще посочим, защото в противен случай играта наистина ще загрубее.

Касев провокира нас, провокира и съдбата с псевдо лечението си в болници, което няма да бъде особено трудно да му бъде осигурено, ако не си тръгне с добро", се казва в изявление в сайта на феновете на Локомотив София lokosf.info.