Пълна лудница: Ще играе ли ЦСКА във В група или не?!

снимка: БГНЕС

Същински хаос бе забъркан преди началото на Югозападната В група и най-вече свързан с участието в нея на 31-кратния шампион на България ЦСКА.

Вестник „Стандарт“ публикува на онлайн изданието си по-рано днес изненадващата информация, че БФС не признава за легитимен новосформирания отбор, който под ръководството на Христо Янев и егидата на Гриша Ганчев ще се бори за завръщане в професионалния футбол.

Изданието твърди, че пратеният във В група отбор на ЦСКА (заради текущи задължения към НАП и отнемане на професионален лиценз) няма картотекирани футболисти за началото на първенството в третата дивизия от йерархията на родния футбол.

Като причина за това се посочва фактът, че вместо към ПФК ЦСКА АД, което се бореше за титлата миналата година, картотекираните играчи са за изцяло новото дъщерно дружество, създадено от Гриша Ганчев – ФК ЦСКА.

Този изцяло нов клуб обаче няма как да започне футболния си път от В група по правилата на БФС, твърди „Стандарт“. Според вестника, лично президентът Борислав Михайлов е пожелал отлагане на мача от първия кръг на В група между ЦСКА и Струмска слава в неделя, защото по правилник всеки изцяло нов отбор трябва да започне участието си в по-долното ниво – А окръжна футболна лига.

Минути след като почти всички медии в България публикуваха информацията на Стандарт, от пресслужбата на ЦСКА разпространиха съобщение, в което уверяват, че мач в неделя срещу Струмска слава „ЩЕ ИМА“.

Остава да разберем дали наистина информацията във вестника е провокация или почива на факти и дали ЦСКА в действителност ще стартира възраждането си по програма тази неделя. Това не бе единственият скандал около историческия първи двубой на „червените“ в аматьорската дивизия – поради липса на разбирателство между клуб, БФС и телевизиите, излъчващи А и В група, домакинството на Струмска слава няма да бъде излъчено на живо.

Телевизията, държаща правата за трета дивизия - „Канал 3“ - нападна с декларация собственика на „армейците“ Гриша Ганчев и го обвини, че с 'мутренски похвати' пречи на екипа да върши работата си на стадион „Българска армия“. Днес сутринта в сайта на телевизията се появи нов материал, насочен срещу Ганчев, този път обвиняващ го в оказване на натиск върху БФС за картотеката на футболистите за новия сезон.