Пламен Марков: ЦСКА ще плати дълговете си

снимка: БГНЕС/EPA

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че задълженията на настоящото дружество към държавата ще бъдат платени. Червените имат дълг към Националната агенция за приходите (НАП) в размер на 11 млн. лв. 

Марков не пожела да коментира ситуацията с новоучреденото дружество ФК ЦСКА и подадената молба за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД от Александър Тодоров. "Нека изчакаме още два-три дни и като нещо стане факт, ще го обявим", каза той пред Тв7. 

"Доколкото съм запознат, макар че не съм експерт в тази област, ЦСКА ще изпълни задълженията си, които има към държавата", допълните изпълнителният директор на червените, който все още официално не е встъпил в длъжност.  Марков внесе подробности около бъдещето на детско-юношеската школа на ЦСКА.

Тя ще бъде преобразувана в академия, като ще бъде намален броят на отборите и треньорите. "В никакъв случай няма да бъде търсена масовост", обясни той.  Червените ще участва в първенства на U19, U17, U15, като ще има и няколко подготвителни групи. Такси вече няма да се плащат.

Треньорите пък ще трябва да преминат практически и теоретични тестове.  В същото време Марков осъди поведението на феновете на ЦСКА, които прекратиха вчерашната контрола с израелския "Ашдод".  "Във всички случаи не подкрепям това, което се случи. Това не е формата за решаване на проблеми от подобен характер. Като представител на ръководството се разграничавам от тези действия.

Това не води до никакво развитие не само за ЦСКА, но и за българския футбол. Това не е начинът за изразяване на недоволство. Нашите фенове са 12-ият ни играч и без тях няма да сме толкова силни в бъдещето ни развитие, но няма да толерираме омраза и насилие." Марков изрази възмущението си и от поведението на противниковите играчи. "Необяснимо агресивни бяха играчите на "Ашдод".

Имаше много груби влизания и неадекватна съдийски отсъждания. В името на здравето на футболистите този мач можеше да бъде прекратен заради тези грубости. Можеше да се стигне до много сериозни контузии.

Като клуб осъждаме насилието и няма да го толерираме по никакъв начин. Ще направим всичко възможно в срещите от "В" група да не се допуска такова нещо, защото ще има много подобни моменти", каза още Марков, цитиран от Дневник.