ЦСКА очаква наказание заради ексцесиите срещу Ашдод

снимка: БГНЕС
ЦСКА най-вероятно ще бъде наказан с един мач лишаване от домакинство заради изстъпленията на феновете в края контролата с Ашдод (0:1), довела до прекратяване на двубоя. Това съобщиха пред „Меридиан Мач" от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС.  
 
Това означава, че „армейците" няма да играят на своя стадион в първия си двубой от югозападната „В" група срещу Струмска слава.
 
От комисията обясниха, че не е задължително инцидентите от срещата да са описани от съдията Людмил Павлов или делегата, а те могат да се самосезират. Единственото изискване е конролата да бъде официална.
 
По-страшно е обаче положението при второ подобно провинение на „червените" фенове. Стигне ли се до нахлуване на запалянковци с последствия, то това ще означава изхвърляне на ЦСКА от „В" група.

Освен лишаването от домакинство „армейците" ще бъдат глобени от БФС заради изстъпленията на контролата с Ашдод. От цялата суматоха без санкция ще се измъкнат само играчите на израелския тим, въпреки безумните балтии по време на срещата, довели до три червени картона.