Лудогорец бори кризата с нови за 3 милиона

снимка: БГНЕС

Лудогорец" реагира светкавично след отпадането от квалификациите на Шампионска лига. "Орлите" се подсилват с бразилския нападател Джонатан Кафу.

Според местното издание "Диарио до Гранде" сегашният отбор на голаджията "Сао Пауло" и разградчани са достигнали до договорка.

Другите медии в Бразилия твърдят, че дори Кафу е получил разрешение да лети до България, за да се разбере лично за условията и да подпише договор. Според южноамериканците за нападателя "Лудогорец" ще трябва да плати 2,2 млн. евро за футболиста.

"Сао Пауло" ще получи 1,6 млн. евро, а остатъкът от парите отива за бившия му клуб "Понте Прета", мениджъра му и агенции, които държат част от правата му. Бразилския тим е пред фалит и се нуждае от тези пари, което още повече приближава Кафу до разградчани.

"Лудогорец" поглежда не само към нови сили в атака. Шампионите са проявили интерес и към централния защитник Йоан Таварес.

Футболистът е собственост на втородивизионния португалски "Ещорил", които имат още една година договор с него. Иберийците търсят около 800 хиляди евро за правата му. За 27-годишният Таварес обаче имат интерес и от гръцкия "Олимпиакос".

Футболистът е роден във Франция и е юноша на "Льо Ман". За "Ещорил" има 83 мача и 2 гола, обобщава "Стандарт".