Локо (Сф) ще работи по испански модел

Локомотив София стартира подготовка за новия сезон за втори път това лято. "Железничарите" започнаха тренировки на 15 юни, но десетина дни по-късно отборът бе разпуснат, след като окончателно стана ясно, че клубът губи професионалния си лиценз.

Днес с ново ръководство, нов треньорски щаб и нови футболисти Локо се събра за ново начало. Общо 30 футболисти излязоха на стадиона в квартал "Надежда" под ръководството на новия старши треньор Валерий Дамянов. От тях осем са вратари, а сред по-опитните в състава са сръбският защитник Дарко Савич и халфовете Васил Велев и Младен Стоев.

"Започваме много късно подготовка, чака ни много работа. Ще се опитам да помогна на Локомотив. Ще работя с 18 играчи, плюс петима юноши. Имаме шансове за първото място в югозападната "В" група, ще се борим с ЦСКА", каза Валерий Дамянов, цитиран от БНТ.

Локомотив ще изиграе контрола с третодивизионния израелски отбор Ашдод в Правец, а на 3 август отборът заминава за една седмица на лагер в Тетевен, където ще срещне юношеската формация на Манчестър Сити. Един от новите собственици Петър Касев обяви, че Локомотив ще работи по испански модел.

"Има осигурено финансиране, нов екип, нов автобус, ще направим и ремонт на терена за 1,5 милиона лева. Целта е поне втори в класирането на "В" група. Отборът е осигурен до края на сезона. Ще работим по испански модел, 70 процента клубът ще се самоиздържа. Ще залагаме на собствени кадри", каза Касев.