Поредно признание за гола "ала Марадона" на Асприя (ВИДЕО)

С изумителния си гол срещу Лудогорец, когато пое топката зад центъра и елиминира 6 съперникови футболисти, колумбиецът Данило Асприя накара медии и специалисти да сравняват попадението му с тези на гении като Марадона и Меси.

Логично в рамките на няколко дни асът на оранжевите спечели всички възможни индивидуални отличия и разбира се аплодисментите на публиката на стадиона и пред телевизионния екран, която рядко има шанса да се наслаждава на подобни шедьоври по родните терени.

Швейцарската марка "Rotary" награди Асприя за майстрството му на стилна церемония в Ловеч. Официалните часовници на английския гранд Челси, на които се радват Жозе Моуриньо, Еден Азар и компания, е останала много впечатлена от виртузния слалом на крилото срещу разградчани и реши да го изненада с лимитирано издание на своя модел от колекцията "Timepieces".

"Пожелаваме на Данило Асприя да вкара още много такива голове за в бъдеще, не само в България, но и във Висшата лига на Англия. А защо не и с екипа на Челси? Истинско богатство за всяко първенство е да има футболисти като него, които да радват феновете по трибуните", споделиха представителите на компанията у нас Георги Радулов и Пламен Митев от "AMR-Watch" при връчването на ценния подарък.

Самият футболист заяви, че е благодарен на Бог и на всичките си съотборници и че най-важното за него е бил успехът за отбора на старта на първенството. Асприля сподели, че посвещава попадението си на уругвайската легенда Алсиде Гиджа, който почина миналата седмица.

Оказа се, че крилото на Литекс е бил много добър приятел с футболиста, останал в историята с победния гол за "урусите" на Маракана пред 200 000 зрители на финала на Мондиала през 1950г. Двамата са се запознали по време на престоя на Данило в уругвайския "Рампла Хуниорс" и Гиджа често му е гостувал в дома и подкрепял. /БГНЕС