Левски бе наказан за свастики, но ЦСКА - не...

снимка: Булфото

Дисциплинарната комисия към БФС глоби ЦСКА с 2000 лева за нерагламентирано използване на пиротехнически изделия.

”Червените” се разминаха със солена санкция, заради расистките прояви на част от феновете на ”армейците” по време и след края на двубоя от 26-и кръг на ”А” група между ЦСКА и Локомотив София.

По време на двубоя беше издигната свастика, а след края на мача привърженици на ”червените” сипеха закани и расистки обиди по адрес на Тони Силва.

По този начин ДК към БФС не се съобрази с желанаието на привържениците на Левски, които настояваха за солена санкция за ЦСКА.

В края на миналата година ”сините” отнесоха глоба от 37 500 лева за расистки прояви по време на мача с Литекс в първенството, припомня Канал 3.

След 17 часа обаче стана ясно, че все пак реакция от Дисциплинарната комисия ще има:

„След приключване работата на Дисциплинарна комисия при БФС  на 21.04.2015 г в отдел „Спортно-технически” постъпи сезиране относно издигане на свастика/пречупен кръст/  в срещата от ХХVІ –ти кръг на „А” ФГ между отборите на ПФК „ЦСКА” и ПФК „Локомотив” Сф играна на 20.04.2015 г. Сезирането ще бъде разгледано на следващото заседание на Дисциплинарна комисия при БФС.”

Всички решения на ДК към БФС:

Със спиране от състезателни права

ССП

лв.

Александър Емилов Александров

ПФК „Левски” София

1

250

Самир Ахмед Аясс

ПФК „Берое” Стара Загора

1

300

Георги Стоянов Петков

ПФК „Славия” Славия

1

1000

Румен Ивайлов Руменов

ПФК „Литекс” Ловеч

1

300

Антон Михайлов Недялков

ПФК „Литекс” Ловеч

1

250

Никола Пейчев Колев

ПФК „Литекс” Ловеч

1

250

Педро Жулиано Азеведо Жуниор

ПФК „Лудогорец” Разград

1

300

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва  ПФК "ЦСКА" гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.