Призивът на ЦСКА към феновете – елате да спасим клуба

снимка: БТА

Ръководството на ЦСКА чрез официалния сайт отправи призив към привържениците да спасят клуба, купувайки си акциите на отказалите се от участие в Управителния съвет семейство Инджови и Манджукови.

Александър Томов на пресконференция по-рано днес подтикна феновете да „купят акциите на тези юнаци“, а в сайта на ЦСКА вече има и декларация по темата:

Армейци,

През последните 2 седмици ние ръководството и вие феновете бяхме свидетели на един добре планиран ЦИРК или както го нарекоха определени хора ФАРС. Този фарс обаче не беше дело на Александър Томов и Александър Тодоров, както някои хора се опитват да ви убедят.Ще започнем да разказваме историята от самото начало.

През Юли 2013 г. нашият любим отбор беше пред закриване. „Титаните” решиха, че повече няма да издържат ЦСКА след 5 години на безобразно управление, което остави след себе си клуба с милиони левове задължения и стотици висящи дела за неизплатени ангажименти, поети и разписвани от същите тези „Титани”. Беше подаден отказ от участие в европейските клубни турнири и беше подготвено писмо за прекратяване участието на ЦСКА в А Група. Всички футболисти се бяха разбягали и реално ЦСКА нямаше отбор. Няколко пъти „Титаните” се опитаха да прехвърлят кашата, която бяха забъркали на различни хора – Гриша Ганчев, Христо Стоичков, но всеки, виждайки батака, в който трябваше да влезе, бързо се отказваше. Тогава се появиха Александър Томов, Александър Тодорор и Стойчо Младенов – единствените хора готови да се нагърбят с тежката задача да спасят ЦСКА от неизбежен фалит и ликвидация.

През последните две години срещу тези лица – Томов, Тодоров, Младенов -  се изляха тонове помия, както от врагове, така и от „цесекари”. Истината е обаче, че през тези две години ЦСКА го имаше! ЦСКА се бореше със зъби и нокти във всеки мач! В ЦСКА се плащаха заплати! ЦСКА продаваше футболисти! ЦСКА имаше лиценз! ЦСКА погасяваше стари задължения! ЦСКА беше единственият реален конкурент на едно отборче познато като „Каузата”. С две думи – ЦСКА беше неудобен!

Силите на Томов и Тодоров да поддържат съществуването на клуба и да погасяват стари задължения обаче не са безкрайни. За тези две години, освен приходите на клуба от оперативната му дейност в ЦСКА са влезли още 5.2 милиона лева директно от мажоритарния акционер. В стремежа си да продължат развитието на клуба, Томов и Тодоров се обърнаха към други видни бизнесмени с молба да инвестират и да помогнат на ЦСКА. Сами нямаше как да се справят! Така се появиха семействата Манджукови и Инджови. Те предоставиха на клуба финансова подкрепа като в замяна поискаха голяма част от акциите на ЦСКА в залог. Бяха им предоставени!

И ето, че достигаме до събитията от последните седмици. От два месеца насам сегашното ръководство на ЦСКА предоставя на семействата Манджукови и Инджови пълна информация за състоянието на клуба. Това се прави на база публично поет ангажимент от господата за придобиване на мажоритарния дял акции на ЦСКА и бъдещата издръжка на клуба. В най-трудния период от годината – лицензирането, те поеха публичен ангажимент пред всички вас феновете да погасят всички задължения, свързани с лиценза, както и да се нагърбят с текущите разходи и управление на клуба. Изведнъж, 5 дни преди неизбежното придобиване на  мажоритарния дял акции от тях,  пуснаха декларация – ОТКАЗВАМЕ СЕ!

Ръководствотото на ЦСКА няма как да не вижда в тези нерационални действия преднамерен саботаж на ЦСКА! Опит ЦСКА да бъде премахнат! На кого пречи силен ЦСКА? Вие знаете! Стойчо Младенов беше жертва на тази атака! Следващата жертва ще е лиценза, защото атаката беше планирана и изпълнена така, че Томов и Тодоров  да нямат достатъчно време да намерят алтернатива.

Затова отново се обръщаме към вас феновете. Вие, които страдате най-много за любимия отбор, а в същото време давате най-много за ЦСКА. Вие сте единствените, които могат да застанат зад клуба в поредния тежък момент.

От днес стартираме кампания по сабиране на средства за спасяването на лиценза на ЦСКА. Необходимата сума е 1 000 000 лв. Много от вас все още имат средтсва по сметки в ЕЛАНА или други инвестиционни посредници, които бяхте готови да дадете за ЦСКА. Сега ЦСКА има нужда от тях! Спешно, неотложно, в рамките на само няколко дни до 31-ви Март. Всеки, който желае да помогне за спасяването на лиценза на ЦСКА, може да направи дарение по банкова сметка:

Титуляр: ЦСКА ИНВЕСТМЪНТ ЕООД*/CSKA INVESTMENT Ltd

Банка: ПОЩЕНСКА БАНКА

IBAN: BG50BPBI79421019653001

BIC: BPBIBGSF

Основание: Дарение за лиценз

*Фирмата ЦСКА ИНВЕСТМЪНТ ЕООД е 100% собственост на ПФК ЦСКА АД. Това може да се провери от всеки на интернет страницата на Търговския регистър.

Ние, ръководството,  ще направим всичко по силите си, за да не допуснем разпадането на ЦСКА, както сме го правили всеки ден през последните 2 години! Но сами може и да не се справим! Време е феновете на ЦСКА наистина да се обединят като един юмрук и да тропнат по масата заявявайки в един глас – НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ!

 В заключение, искаме да използваме тази трибуна, за да попитаме открито какво ще направят за ЦСКА семействата Манджукови и Инджови или, както трябва вече да ги наричаме – новите главни акционери в клуба. Защото на 31-ви март те ще притежават над 60% от акциите на ЦСКА. Томов и Тодоров са готови да помагат! Феновете са готови да помагат! Вие какво ще направите???