Петричев: Моци бе глобен солено

снимка: pfclitex.com

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев похвали играта на тима при равенството 0:0 с Литекс в турнира за Купата на България. Той също така коментира клубната санкция за Козмин Моци и начина, по който медиите обръщат повече внимание на средните пръсти на румънеца отколкото на бомбичките, хвърляни от публиката на други мачове.

"Шансовете са 50 на 50. Реваншът е на нашия терен, който е в по-различно състояние, така че това е предимство и имаше всички шансове да продължим напред. Не знам да е бил спокоен мача, беше здрав, поздравих момчетата, защото им харесва играта. имахме тотално превъзходство втората част, имаше обективни обстоятелства да не ни се получи играта, но съвсем скоро ще влезем в много добра форма.

Глобата на Моци е реална, това ни е политиката, собственикът държи страшно много на дисциплината. очевидно е проблем, когато завършваме мачовете с десетима души, така беше наказан и Ешпиньо преди. Ние не правим театри за пред публиката, спазваме си правилата, нашите футболисти не могат да показват такива неприлични жестове поради две причини. Козмин Моци е идол на децата и трябва да бъде пример за тях, а и с такива жестове се ескалира напрежението на публиката.

Но не съм съгласен, че средните пръсти на Моци са по-голям проблем от бомбички по терена и хвърляни предмети", каза Петричев.