Солидна глоба за ЦСКА, но нищо особено за Моци

снимка: pfclitex.com

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз очаквано наложи глоби в общ размер на шест хиляди лева на ЦСКА за поведението на част от феновете в гостуването на Локомотив (София).

Обичайните санкции за „нерегламентирано използване на пиротехнически изделия“ и „хвърлени множество предмети“, които са по две хиляди лева, ДК е добавила същата сума като компенсация за „увреждане на материалната база на стадиона“ - тоест, за огражденията около част от сектора за гости на стадиона в квартал „Надежда“.

Също така ЦСКА ще трябва да заплати щетите на стадиона. Очаквано Апостол Попов получава наказание от един мач за червения си картон срещу Локомотив, а Луис Соарес засега е без състезателни права за неопределено време, тъй като „присъдата“ му ще стане ясна след консултация асистент-арбитъра от мача, който е бил най-близо до момента, когато Платини удари без топка Йордан Тодоров.

Изненадващо румънският защитник на Лудогорец Козмин Моци е получил само един мач наказание за двата си жълти картона срещу Литекс, което е обичайна санкция за изгонване след две официални предупреждения.

Циркаджийските прояви на Моци и откровените му спорове, провокации буйства обаче се очакваше да му навлекат далеч по-сериозна санкция.

С един мач са наказани още Цветомир Панов от Славия, Роман Прохазка, Мигел Бедоя и Антонио Аниете от Левски, Иван Скерлев от Хасково, Самир Аясс от Берое, Георги Вълчев от Локомотив (Пловдив) и Кристиян Малинов от Литекс.