Левски на Стоев потегли с осем гола в първенството (ВИДЕО)

снимка: levski.bg

Стойчо Стоев записа впечатляващ дебют начело на Левски на ниво "А" група, след като днес воденият от него състав разгроми с 8:0 гостуващия Хасково в среща от 20-ия кръг на първенството.

По две попадения за "сините" нанизаха Валери Домовчийски и Антонио Аниете, докато първи попадения за столичани отбелязаха новите попълнения Емил Нину и Стефан Гикевич. По веднъж се разписаха още Мигел Бедоя и Божидар Краев.

Така Левски записа втора победа от два официални мача със Стойчо Стоев начело, имайки предвид и успеха срещу същия съперник за Купата на България миналата седмица.

"Сините" прекъснаха серията си от три поредни мача без победа в "А" група и събраха актив от 31 точки, изравнявайки се със състава на Берое в първата шестица на шампионата. Хасково пък остава абсолютен аутсайдер в първенството с актив от едва 7 пункта до момента.

Стойчо Стоев отново постави Валери Домовчийски на върха на своята атака, докато новото попълнение Либан Абди и Божидар Краев трябваше да действат по двата фланга. Антонио Аниете започна зад централния напдател, а Стефан Велев и Мигел Бедоя оформиха двойка вътрешни халфове. Веселин Минев, Борислав Стойчев, Емил Нину и Роман Прохазка бяха наредени в отбрана пред вратаря Пламен Илиев.

Юношата на ЦСКА Григор Долапчиев оглави атаката на Хасково, а Деян Лозев, Вълчан Чанев и Станислав Маламов трябваше да атакуват от втора позиция в схемата на Емил Велев. Димитър Андонов и Мартин Райнов започнаха в средата на терена, а Скерлев, Марем, Трифонов и Еуженио бяха наредени в защита пред вратаря Кирил Акалски.

Двубоят на "Георги Аспарухов" стартира вихрено за домакините, които излязоха напред в резултата още в началните му минути. В 2' Антонио Аниете бе изпуснат от отбраната на Хасково, като испанецът финтира стража на гостите Кирил Акалски и намери Валери Домовчийски, който на празна врата реализира за 1:0.

"Сините" продължиха да играят на високо ниво, а в 9' резултатът в столицата вече бе и удвоен. Мигел Бедоя пусна добро подаване към Абди на левия фланг, а крилото на Левски успешно финтира Педро Еужениео. Последва подаване към непокрития Антонио Аниете, който с едно докосване удвои преднината на столичани - 2:0.

Минути преди това гостите от Хасково претендираха за дузпа заради нарушение на Емил Нину спрямо Григор Долапчиев в наказателното поле, но сигнал за наказателен удар така и не последва. Само минута след второто попадение пък тимът на Хасково удари и греда. Грешка на Борислав Стойчев позволи на Марин Райнов да стреля от близка дистанция, но кълбото срещна една от гредите зад Пламен Илиев.

Минута по-късно събитията отново се пренесоха пред вратата на Хасково, но изстрел на Либан Абди премина встрани от рамката зад Кирил Акалски. В 16' удар опита и Мигел Бедоя, но испанецът също бе неточен.

Голеадата на "Герена" продължи с пълна сила, а в 18' резултатът вече бе класически в полза на домакините. И този път Либан Абди се справи успешно с Педро Еуженио и осъществи успешен финт, а последвалото центриране бе завършено от Валери Домовчийски, който реализира втория си гол в срещата, правейки резултата класически - 3:0.

Футболистите на Стойчо Стоев явно бяха решили да позабавляват трибуните, защото в 24' резултатът вече бе 4:0 в полза на Левски. Мигел Бедоя открадна топката от Вълчан Чанев и финтира Кирил Акалски, преди на празна врата да отбележи четвърти гол в полза на столичния гранд. Това пък разгневи наставника на гостите Емил Велев, който до средата на първата част вече беше заменил двама от своите футболисти.

В 27' Хасково отново стигна до опасност пред вратата на домакините. Топката бе центрирана в наказателното поле на Левски, където на капитана Иван Скерлев бе позволено да играе с глава. Пламен Илиев обаче бе на мястото си и успешно парира изстрела на бранителя.

Втората част на двубоя започна по подобие на първата - с попадение на "сините", което бе под вече №5 в мрежата на Кирил Акалски. Валери Домовчийски се пребори за една топка на аутлинията и центрира успоредно на голлинията, а Акалски и Димитър Андонов се разминаха дружно с кълбото. От това се възползва младия Божидар Краев, който лесно реализира за 5:0 в полза на домакините.

В 63' изстрел на Антонио Аниете бе спасен от Акалски, но само минута по-късно испанецът се превърна в асистент за шестото попадение на "сините". Ибериецът матира защитата на Хасково с меко центриране, а включилият се в атака Емил Нину отбеляза първия си гол с екипа на Левски, бележейки за 6:0 в полза на столичани.

Само две минути по-късно Хасково пропиля отлична въможност за почетен гол в двубоя. Скерлев изведе Григор Долапчиев очи в очи с Пламен Илиев, но преотстъпеният от ЦСКА футболист не успя да преодолее стража на "сините".

Двадесет минути преди края влезлият като резерва Роман Гикевич отбеляза и седми гол за домакините, но попадението на новия нападател на Левски бе отменено поради засада. В 82' Абди осъществи нов успешен пробив отляво и пусна към Аниете, но испанецът стреля неточно в аут.

Последните няколко минути на срещата също се оказаха вихрени, защото Левски отбеляза две бързи попадения във вратата на Акалски и покачи на разгромното 8:0 в своя полза. Първо Антонио Аниете реализира седмото попадение след блокиран удар на Гикевич, а почти веднага след това и полският таран отбеляза първия си гол за "сините" след асистенция на Абди.