Георги Дерменджиев очаква тактическа битка с Литекс

снимка: БТА

Литекс е отбор, който разчита на собствените кадри и предполагам, че предстоящия в събота мач ще бъде тактически много силен. Това каза днес на пресконференция треньорът на шампионите Георги Дерменджиев преди мача с Литекс от първия пролетен кръг на "А" група.

Той отбеляза, че Литекс е много добър отбор, който играе равномерно и в двете фази и отдава много голямо значение на защитата. Дерменджиев бе категоричен, че за този етап нещата са абсюлютно в норми и спокойно може да каже, че Лудогорец е готов за началото на първенството.

Относно мача за Купата на България с Берое треньорът на Лудогорец заяви, че футболистите са дали точно това, което е необходимо за този мач. Той изрази мнение, че тази година отборите са много по-силни от миналото първенство. На въпрос доколко важни са последните няколко мача от плейофната фаза, треньорът на Лудогорец обясни, че те са много важни и отборът няма право на грешка срещу Литекс, Левски и Славия.

Относно това дали Лудогорец може да има проблеми с мотивацията за срещите, Дерменджиев каза, че този проблем се изчиства. По думите му футболистите вече са наясно за разликата, която се прави между Шампионска лига и вътрешно първенство. Ние нямаме друга алтернатива в момента, освен да се играе и на 100 процента във всички мачове, каза той.

Относно основните съперници в шампионата и тяхната подготовка, Дерменджиев каза, че всеки е работил в подготвителния период така, както е намерил за добре и всеки треньор е искал да подготви отбора по най-добрия начин, за да може като конкуренция да бъде по-силна.

На въпрос защо не са привлечени нови футболисти в отбора, отговорът на треньора на шампионите бе, че в отбора на Лудогорец има достатъчно футболисти, които могат да се справят със задачите състояние в първенството и след това да играят и турнирните мачове.

"Вярно е това, че на някои позиции е необходимо да имаме футболисти, но те ще трябва да са с много по-голяма класа", каза той. Времето е пред нас, ще имаме възможност да се изчистят и такива въпроси, добави треньорът. Дерменджиев допълни, че в Лудогорец целта винаги е била висока - спечелване на първо място и купата.