"А" група остава на тъмно за голям брой българи

снимка: Guliver/Getty Images

Половин България няма да може да гледа този уикенд мачовете на ЦСКА, Лудогорец, Литекс и Локомотив София. ЦСКА гостува на Локомотив София, а Лудогорец на Литекс.

След като миналата седмица много хора не успяха да наблюдават срещите от Купата на България, този уикенд се очертава да бъде още по-пагубен от миналия, тъй като най-големият телевизионен оператор в България - "Булсатком", няма да излъчва новите канали на "Нова Броудкастинг Груп" - Диема Спорт HD и Трейс Спорт Старс.

Причината е, че двете страни не могат да постигнат разбирателство. Лошата новина бе съобщена от търговският директор на "Булсатком" Тинко Тотев.

Както е известно, феновете на мачовете от "А" група вече няма да могат да гледат свободно любимите си отбори по телевизията. Освен ако не си платят 3,96 лева за пакет, който включва "Диема Спорт" и "Trace Sport Stars".

Единствена добра новина за феновете е, че другият голям оператор - "Близу" ще предостави тази възможност на своите абонати. Същото ще сторят и "Нет 1" и "Виваком".

"Далеч сме от разбирателство с „Нова Броудкастинг Груп". В началото на 2015 г. те ни завишиха с 2 лева на абонат цената за пълния пакет, който включваше Нова телевизия, Диема, Нова Спорт, Кино Нова и Диема Фемили. Тогава удовлетворихме искането им. И какво стана? Увеличиха таксата, а някои от мачовете паднаха от ефир заради новия спортен канал Диема Спорт. Правят нов канал в движение, вдигат още цената... Всички тези промени, и то в движение, затрудняват и нас, и абонатите ни“ , обяви пред "7 дни спорт" търговският директор на "Булсатком" Тинко Тотев.

“Проблемът е чисто търговски. Ние не проявяваме излишен инат. Наблюдавам, че върви кампания срещу нас и се насажда тезата, че "Булсатком" едва ли не се инати и извива ръцете на "Нова". Твърдо заявявам - няма такова нещо. Ние искаме да защитим собствените си интереси и тези на нашите клиенти по най-добрия начин. Няма да подписваме договори при неизгодни условия и на всяка цена, добави Тотев.