ЦСКА с успешна репетиция преди началото на полусезона

снимка: Булфото

Лидерът в "А" група ЦСКА спечели последната си контрола за зимата, след като днес "червените" победиха с 1:0 тима на Верея пред препълнените трибуни на "Трейс Арена" в Стара Загора.

Единственият гол в срещата реализира Тони Силва в края на първата част, като по този начин ЦСКА осъществи генерална репетиция преди гостуването на Локомотив София в първи официален двубой след края на зимната подготовка.

Успехът на ЦСКА можеше да бъде и по-изразителен, но футболистите на Стойчо Младенов не успяха да се възползват от някои добри ситуации пред вратата на заралии.

Стойчо Младенов постави Якуб Дивиш под рамката на вратата, докато Василев, Оршулич, Причиненко и Кукоч започнаха в отбрана за “армейците”. Бъркляча и Сънди оформиха двойка вътрешни халфове във формацията на столичани, а Тони Силва, Жуан Фелипе и Луис Соарес трябваше да подпомагат от втора позиция централния нападател Орелиен Жоаким.

След почивката в игра се появиха още Попов, Супусепа, Крачунов, Галчев, Милисавлевич, Иван Стоянов, Фортес и Николич.

Само след две минути игра ЦСКА стигна до първата си възможност за попадение в мача. Жоаким проби добре и комбинира със Силва, но португалецът стреля неточно от около три метра разстояние. Малко след това стреля и Кукоч, но Ал Харуби спаси. В 12’ късмета си пробва и Стивън Сънди, но отново стражът на Верея се намеси добре.

В 22’ се стигна и до най-добрия шанс за попадение, открил се пред състава на Верея. Яшар бе изведен очи в очи с Якуб Дивиш, но изстрелът му излезе в аут.

Пет минути по-късно ситуацията се повтори, но този път пред вратата на Верея. Груба грешка на Емил Грозев позволи на Жоаким да излезе очи в очи с Ал Харуби, но таранът на ЦСКА също не съумя да вкара.

В 45’ все пак се стигна до откриване на резултата в полза на “армейците”. Тончи Кукоч осъществи добър пробив и сложи топката на главата на Тони Силва, а португалското крило на ЦСКА намери един от ъглите зад Ал Харуби, бележейки за 0:1.

В началото на втората част влезлият като резерва за ЦСКА Борис Галчев стреля опасно, но стражът на заралии успя да отрази в корнер. Освен Галчев, в игра за “армейците” се появиха още Милисавлевич и Николич, които замениха съответно Соарес и Жоаким.

В 69’ ЦСКА пропусна отлична възможност за удвояване на резултата. Борис Галчев изведе Стефан Николич очи в очи с противниковия вратар, но новият таран на “армейците” не успя да отбележи, стреляйки право в стража на заралии.

В 76’ отново Галчев създаде опасност за вратата на домакините, този път заставайки зад топката при изпълнение на статично положение. Халфът на “армейците” стреля добре, но и този път вратарят на Верея се намеси и изби в корнер.

Малко преди края друга от резервите на ЦСКА Иван Стоянов осъществи добър пробив в половината на Верея, но крилото сбърка при опита за комбинация със свой съотборник.