Петев не желае повече да говори за Бербатов

снимка: aelfc

Националният селекционер Ивайло Петев не пожела да говори за пореден път на дълго и нашироко за евентуално завръщане в състава на „лъвовете“ на Димитър Бербатов предвид предстоящите квалификации за Европейско първенство.

Петев изглежда на живо контролата на Литекс с Пирин в Благоевград, която домакините спечелиха с 2:1. Треньорът на представителния ни тим извлече позитиви от факта, че негови колеги – като Георги Дерменджиев – не желаят да пускат футболистите си за контролата с Румъния поради факта, че датата за приятелския мач не е официална в календара на УЕФА.

„Трябва да направим всичко възможно да направим поне една контрола. Лошото е, че няма официална дата и имаме някакви трудности. Но по този начин ще имаме възможност да видим други момчета, които нямаше да попаднат в списъка, ако всички бяха дошли, така че, с които момчета дойдат на лагера, ще може да ги видим в игрова обстановка", заяви Петев в интервю пред Нова телевизия.

"Няма официална дата и не можем да ги задължим по никакъв начин", отговори Петев на въпрос дали е доволен от тези клубове, които пуснаха играчите си и тези, които не го сториха.

Той отново подчерта, че не е говорел лично с Бербатов, а с мениджъра му Емил Данчев, като не представи нова информация за статута и решението на топ нападателя на Монако.