Колко точно пари ще спечели ЦСКА от Серджиу Буш?

снимка: Булфото

Сержиу Буш е в Англия, където финализира трансфера си с “Шефилд Уензди”. ЦСКА ще получи за нападателя половин милион евро веднага. Лятото англичаните трябва да доплатят още 300 000 евро.

Отделно в договора има клаузи за изиграни мачове, вкарани голове и евентуална промоция на отбора в елита на Англия, като допълнителната сума е за около 200 000 евро. ЦСКА запазва права и върху 15% от бъдещ трансфер на играча.

Англичаните в момента са девети в класирането на Чемпиъншип, но са на цели 9 точки от шестото място, което вкарва в плейофите за място във Висшата лига. Тимът е отбелязал обаче само 21 гола в 27 мача, което е най-слабият показател в лигата, като “Уензди” е равен по него с последния “Блекпул”. Заради това се търсеше спешно централен нападател.

При положение че всичко е наред, то румънецът, който дойде като свободен агент, ще бъде представен най-вероятно в понеделник, когато всички се приберат от гостуването на “Рединг”. Той може да дебютира на 7 февруари при домакинството на бившия член на Висшата лига “Кардиф Сити”.

Сделката за Буш е първата за новия собственик на “Уензди” Дейфон Чансири, който в сряда подписа договор с Милан Мандарич за купуването на 100% от акциите на клуба. Мандарич е доста известно име в английския футбол, като в негови отбори играха Светослав Тодоров и Радостин Кишишев.

Сега идва ред на втория трансфер в ЦСКА, като в момента вървят сериозни преговори за Тони Силва. Крилото отдавна пожела да се махне от Борисовата градина, но в последния момент туски отбори се отказаха от него.

В понеделник с отбора на Стойчо Младенов трябва да тренират Луис Суарес-Платини и Валентин Илиев.

Платини бе с националния отбор на Кабо Верде на турнира за купата на Африка, където обаче изигра само 15 минути в 1 мач.