Лудогорец обърна Риека и записа първа победа в Испания

снимка: БТА/AP

Шампионът на България Лудогорец записа първи успех на подготвителния лагер в Испания, след като днес "орлите" надделяха с 2:1 над хърватския Риека.

Марко Весович откри за хърватите след 29 минути игра, но с попадения на Козмин Моци от дузпа и Роман Безяк българският тим се поздрави с крайния успех.

За Лудогорец това бе втори приятелски мач на испанска земя, след като в първия "орлите" отстъпиха с 0:1 пред германския Унион Берлин.

Треньорът на "зелените" Георги Дерменджиев заложи на Владислав Стоянов под рамката на вратата, докато в отбрана бяха наредени Кайсара, Моци, Барта и Минев. Капитанът Светослав Дяков и Христо Златински оформиха двойка вътрешни халфове, а Мисиджан, Марселиньо и Абало започнаха в близост до централния нападател Жуниор Кишада. Както и се очакваше, на почивката и през втората част в състава на "орлите" бяха напревени редица промени.

Двубоят не започна никак добре за българския тим, който допусна попадение след само пет минути игра. За късмет на "орлите" обаче, голът на Риека бе отменен поради засада. Малко след това Мисиджан стреля към вратата, но неточно. В 12' и Кишада бе близо до гол, но изстрелът му бе избит от голлинията. В 20' отново Кишада можеше да открие, но този път "кариоката" нацели гредата.

В 29' Риека поведе в резултата. Хърватите изпълниха статично положение пред вратата на Стоянов, а Марко Весович с директен изстрел матира българския страж за 0:1.

Още в края на полувремето обаче Лудогорец стигна до равенството. Дани Абало бе фаулиран в пеналтерията на Риека, а зад топката застана Козмин Моци, който не сбърка от бялата точка и възстанови равенството за разградчани.

Крайното 2:1 в полза на родния шампион бе оформено в 50', когато Марселиньо спря топката за Роман Безяк, а словенецът изпрати кълбото в мрежата на хърватския тим.