Йордан Лечков за националния и новите повикани

снимка: Булфото

Отговорникът за националните отбори по футбол Йордан Лечков коментира пред bTV големия брой нови футболисти, повикани от селекционера Ивайло Петев за контролата с Румъния на 7-и февруари в Анталия.

"Така трябва да бъде. Да се даде възможност на по-голям брой футболисти да се докоснат до националния отбор по някакъв начин. Не се знае. Може да изскочи някой подходящ футболист за националния отбор. Един да е, пак е достатъчно. Защото иначе се затваряме в един кръг с едни и същи футболисти. И вие, като медии, сте недоволни, че едни и същи хора се викат", каза Лечков.

Вицепрезидентът на БФС е категоричен, че не трябва да се правят компромиси с клубовете по отношение на лицензирането. "Много компромиси се направиха. Аз съм малко по-радикален от останалите. Трябваше базите и стадионите да са направени. Да има по-добри условия за провеждане на мачовете, за да не бъдат недоволни треньорите и играчите, че топката скача. Трудно е. Сега дори е още по-трудно", заяви Лечков.

Той се надява новата база на националния отбор в Бояна да е готова до края на годината. Лечков добави, че ако се заделят пари от държавата или бизнеса за футбола, те трябва да бъдат инвестирани в базите на клубовете, които подготвят подрастващото поколение.