Лудогорец изигра най-слабия си мач в контролите

снимка: БТА

Трикратният шампион на България Лудогорец допусна първото си поражение в предсезонните контроли на лагера си в Испания, след като отстъпи с 0:1 на втородивизионния германски Унион (Берлин).

„Орлите“ не направиха никак добър мач и логично отстъпиха на непретенциозния си съперник, който можеше да нанесе по-сериозни щети върху самочувствието на отбора, воден от Георги Дерменджиев, ако бе реализирал всичките си чисти положения.

Великолепен шут от задна ножица на Себастиан Полтер осигури успеха на Унион в 14-ата минута, като още в самото начало нелепо изпълнение на вратаря Георги Агрилашки за малко не доведе до лесен гол в мрежата на Лудогорец, но Александър Барт изчисти пред голлинията.

Единственият реален шанс за гол пред шампионите се откри в края на първото полувреме, но Жуниор Кишада не можа да намери очертанията на вратата, оставен сам срещу противниковия страж.

В първите две контроли на предишния лагер в Турция Лудогорец записа победа над друг германски тим от Втора Бундеслига – 1:0 над Гройтер Фюрт, като след това завърши наравно 1:1 с Динамо (Москва).

Контролите на Лудогорец през зимата:

25 януари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Унион (Берлин, Германия)

28 януари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Риека (Хърватия)

31 януари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Спартак (Москва, Русия)

4 февруари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Днепър (Украйна)

7 февруари, в Испания: ЛУДОГОРЕЦ - Виктория Пилзен (Чехия)