Класически Левски с чиста победа над азери

снимка: levski.bg

Левски победи с 3:0 лидера в азерското футболно първенство Карабах във втората си контрола по време на лагера в Турция и постигна първи успех в Белек.

Старши треньорът на "сините" Стойчо Стоев имаше проблеми в лявата зона на отбраната, където трябваше да играе новото попълнение Сашо Александров, който зае този непривичен за него пост в отсъствието на контузените Веселин Минев и Мики Орачев. Минев получи болки по време на загрявката и Александров го замени в последния момент.

Владимир Гаджев и Георги Сърмов, които все още не са напълно готови за игра след контузии, както и прибралият се тази сутрин след проби в Болтън защитник Аймен Белаид, също не бяха на разположение за двубоя.

Азерите започнаха по-добре и още в третата минута получиха право да изпълнят дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Стефан Велев. Бразилецът Ричард Алмейда стреля от бялата точка, но вратарят Пламен Илиев плонжира в ляво и с удар ръка успя да избие.

В седмата минута Левски получи дузпа след фаул срещу Антонио Аниете в пеналта. Капитанът Валери Домовчийски стреля точно от 11-метровия наказателен удар и откри резултата. В 18-ата минута софиянци, които играха с юбилейните си "малинено-жълти" екипи, имаха отличен шанс да удвоят аванса си. Аниете изведе зад гърба на защитата на съперника в дясно в пеналта Божидар Краев, който стреля от 13-14 метра, но нацели лявата страничната греда на вратата на Карабах.

До почивката играта продължи двуостро, като Домовчийски имаше възможност да направи 2:0, в средата на полувремето но не успя да отправи особено опасен удар от границата на наказателното поле и вратарят на съперника Ибрахим Шехич без затруднения улови.

Левски все пак удвои аванса си след малко повече от 30 секунди игра след почивката. Валери Домовчийски се възползва от неразбирателство между капитана Рашад Садигов и вратаря Шехич и от десетина метра вкара в опразнената врата.

В 50-ата минута българите получиха втора дузпа, след като защитник на азерите игра с ръка в малкия пеналт при опит да блокира удар на Домовчийски и Антонио Аниете стреля точно от бялата точка, за да направи резултата класически.

Три минути по-късно Мигел Бедоя изведе в чиста позиция в дясно в наказателното поле Аниете, който копна топката над вратаря, но тя премина на сантиметри от целта.

В 69-ата минута Карабах получи втора дузпа, този път за игра с ръка на Роман Прохазка в пеналта. Бразилецът Данило Диас би по тревата от бялата точка към десния ъгъл на Боян Йоргачевич, но сърбинът плонжира и изби в корнер.