Локо (Пд) се цели в евротурнирите

снимка: Булфото

Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев направи обзор на есенния дял на тима.

„В началото на сезона отборът бе на ръба да не започне първенството поради липса на основен спонсор. Но аз винаги съм казвал, че Локомотив Пловдив е клуб с история и това помогна наши фе-нове да спасят участието в шампионата“, заяви Зума.

„Искам да изкажа благодарност за това, че Неделчо Матушев бе наш треньор през този сезон, макар и за няколко кръга. Разделихме се като приятели и при отворени врати. Матушев показа мъжки характер, защото пое Локо в много трудна ситуация. Отборът нямаше време да се подготви, защото буквално бе събиран в последния момент и затова резултатите в началото не бяха добри. Но затова Матушев нямаше вина“, добави Бонев, цитиран от вестник „Тема спорт“.

„После под ръководството на Христо Колев-Бащата и Петър Пашев тимът взе да възвръща идентичността си. Въпреки че Локо е във втората шестица, лека-по-лека започна да набира скорост и направи добри игри в шампионата. За купата ни бяха отписали след първия мач с градския съперник Ботев, защото направихме 1:1 на „Лаута“. Но показахме характер в реванша и спечелихме в Коматево с 2:1. Жребият за четвъртфинала ни отреди Локо София. Безспорно мачовете ще бъдат трудни, но се надявам да пробием в евротурнирите през Купата на България“, оптимист е легендата на българския футбол.