Сурови наказания очакват главните лица след ЦСКА - Лудогорец

снимка: БТА/AP

Съдийският доклад за мача ЦСКА - Лудогорец (1:1) посочва четири ключови грешки на рефера Таско Тасков, информира "Труд"

Но въпреки това той може да се размине от дълго наказание заради огромния натиск преди и след двубоя. Според съдийските фактори Тасков не е отсъдил два червени картона на футболисти на Лудогорец.

Първо е подминал ритане без топка на Кайсара срещу падналия Карачанаков. Тогава на терена щеше да има 11 червени срещу 9 зелени футболисти при резултат 1:0 за ЦСКА.

Второто провинение е за спестяване на втори жълт картон на Анисе, който извърши две груби нарушения едно след друго.  В доклада е посочен и ниския контрол на Тасков при почти всяко оспорване на негово решение. Той не санкционира никого. Отчетена е и ситуацията с показания от Фабио Ешпиньо среден пръст към скамейката на ЦСКА, допълва изданието.

В същото време някои издания у нас очакват минимум един мач наказание за ЦСКА заради хвърлените предмети по терена и отношението на феновете към Ангел Петричев.

"Червените" фенове отново поднесоха дежурните си обидни скандирания към БФС и Борислав Михайлов, което също няма да остане незабелязано от Дисциплинарната комисия.

Евентуалното наказание на "червените" ще означава, че те може да бъдат лишено от домакинство срещу Локомотив (Пловдив) на 6 декември. БФС обаче може отново да не спази най-новото си правило за наказанията и отново да остави мача без публика на празен стадион. Санкцията може да се окаже по-голяма и да включи домакинството с Черно море