Ботев срещу Левски в дуел за топ 6

Ботев (Пловдив) приема Левски на стадиона в пловдивския квартал „Коматево“ в първия мач от неделната програма на 16-ия кръг в А група. Началният час е 13:15, като двубоят ще може да се наблюдава на живо по „Диема“.

В момента Ботев се намира на 7-ма позиция с 24 точки, колкото има и Левски, като „сините“ са шести само заради драматичната си победа с 1:0 над „канарите“ на „Герена“ с гола в последната минута на Луис Педро.

Ако Ботев или Левски спечели 3 точки от дербито, ще изпревари Литекс и Локомотив (София), които вчера постигнаха важни победи в борбата за позиция в топ 6.

Треньорът на Ботев Велислав Вуцов все още няма победа над Левски в кариерата си и сега е идеалният момент да се възползва от възможността. В „Коматево“ „канарчетата“ имат 5 победи, едно равенство (3:3 с Литекс) и само една загуба (1:2 от Лудогорец), като може да се смятат за един от най-силните домакини в А група.

Левски пък със сигурност изпитва затруднения като гост в първенството, защото при визитите си е побеждавал само новака и последен в класирането Хасково с 4:1, както и Локомотив (Сф) с 1:0. Левски направи разочароващо равенство 1:1 като гост на Марек и изпусна успеха срещу Локомотив (Пд) на „Лаута“, когато допусна изравнителен гол също за 1:1 в последната минута.

Велислав Вуцов няма да може да разчита на контузения Пламен Николов, докато младежкият национал Александър Колев бе включен в групата, но вероятно ще остане на резервната скамейка за началото на мача.

Юношата Цветелин Чунчуков и опитният стрелец Иван Цветков вероятно ще водят атаката на „канарчетата“, като на двата фланга ще видим Мариян Огнянов и Момчил Цветанов или Лъчезар Балтанов.

Томаш Иршак и Милен Гамаков ще са в средата на терена, а в защита пред вратаря Адам Стаховяк ще се разчита на Филип Филипов, Ромен Инес, Йордан Христов и Росен Колев.

Георги Иванов – Гонзо може да направи ротация в състава си заради кадровите проблеми през последните дни – Наджиб Амари изобщо не е в групата, като се очаква Антонио Аниете да остане на резервната скамейка.

Така единствен чист нападател вероятно ще бъде Валери Домовчийски, който не е бил титуляр от гостуването на Хасково. В зависимост от кондицията, Аниете може да намери място сред стартовите 11, но на лявото крило, и то само ако болките в кръста са го напуснали.

Мигел Бедоя ще действа зад Домовчийски, вдясно на фланга ще е Роман Прохазка, а Пламен Димов ще има отговорната задача да замени контузения национал Владимир Гаджев. В средата на терена ще оперира и Георги Сърмов.

Пред вратаря Пламен Илиев в защита ще се разчита на Пламен Крумов, Аймен Белаид, Божидар Стойчев и Веселин Минев, както обикновено.