Камбуров отново носи на гръб Локо (Пд)

снимка: Булфото

Звездата на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров за пореден път показа, че, дори на 34-годишна възраст, е вероятно най-добрият български нападател в А група. Капитанът на „смърфовете“ донесе важната домакинска победа с 1:0 над гостуващия на „Лаута“ Марек, след като се разписа в 68-ата минута.

Основната цел на Локомотив на този етап от първенството е предимно запазване на елитния статут, като успехът над пряк конкурент за оцеляване със сигурност ще придаде още по-голямо самочувствие и увереност на домакините.

С техничен удар в 68-ата минута Мартин Камбуров се възползва от единствения си добър шанс за обстрел на противниковата врата, като благодарение на високата си класа, нападателят на сбърка.

Дори преди гола Локомотив имаше трайно териториално превъзходство и съвсем логично стигна до успеха, докато Марек традиционно в гостувания разчиташе на стабилна защита и евентуално контраатаки.

В 28-ата минута Мартин Камбуров нахлу опасно в  наказателното поле на гостите, но топката му бе отнета. Дупничани предимно се бранеха и не застрашиха сериозно  вратата на Александър Витанов. Второто полувреме отново започна  с натиск на Локо и в 57-ата минута Бирсент Карагарен уцели  гредата. Еньо Кръстовчев излезе на удобна позиция в 66-ата  минута, стреля, но Витанов хвана топката.

Голът на Камбуров изнерви дупничани в  рамките на две минути - от 74-ата до 76-ата футболистът им  Димитър Петков си изкара жълт и червен картон. Футболистите на Марек се опитаха да натиснат и да изравнят,  но защитата на Локо се справи с набезите им. В 88-ата минута  Бранимир Костадинов от удобна позиция стреля в тялото на вратаря на гостите Цветковски, въпреки че можеше да подаде на един от  тримата останали свободни негови съотборници.

Локомотив вече има 19 точки – 7 повече от предпоследния в класирането Марек.