Два червени картона, много нерви и равен между ЦСКА и Лудогорец

галерия:

В изключително нервен двубой, белязан от два червени картона, много наришения и претенции от двата отбора, ЦСКА и Лудогорец не успяха да се победят, завършвайки 1:1 в дербито на върха в А група.

Двубоят почна много добре за ЦСКА, след като Александър Тунчев получи страхотна възможност и реализира още в 24’ с глава. 10 минути по-рано пък Мисиджан получи червен картон и изглеждаше, че „армейците” ще прекратят лошата си серия срещу „орлите”.

В 36’ обаче Ешпиньо с феноменален изстрел от пряк свободен удар успя да изравни, а с директен червен картон за груб фаул Маркиньос беше изгонен. През втората част домакините имаха претенции за две дузпи, но повторенията категорично показаха, че няма основания за претенции.

Двубоят беше изключително тежък за главния съдия Таско Тасков, който беше избран с жребий по-малко от два часа преди началото на срещата. Той показа два червени картона и 7 жълти. Неговите отсъждания обаче по никакъв начин не повлияха на крайния изход от двубоя.

ЦСКА пък прекрати лоша серия от 8 мача, в които „армейците” не бяха отбелязвали гол във вратата на Влади Стоянов. ЦСКА обаче остава без победа в първенството срещу 3-кратния пореден шампион на А група.

Равенството обаче може да бъде приемано добре за столичани, които остават на върха с категорична разлика от 5 точки – 37 срещу 32 точки за шампионите.

4125417

Първият съдийски сигнал в мача беше даден от Таско Тасков, който час и половина преди началото на срещата беше определен за главен рефер чрез жребий. ЦСКА притисна в началните минути и стигна до три поредни корнера, като при третия КАрачанаков центрира към Оршулич, чийто удар мина на два метра от голлинията, а Тунчев не успя да засече с шпагат.

Първата опасност в полза на "орлите" дойде в 9', когато Мисиджан беше изведен в наказателното поле, но Дивиш се отчете с добра намеса и предотврати гол. Само 5 минути по-късно крилото влезе много грубо в краката на Апостол Попов, целейки защитника в незащитената част от глезена. Тасков му показа директен червен картон и прати холандеца под душовете.

След картона страстите се нажежиха, а Карачанаков и Ешпиньо едва не последваха съдбата на Мисиджан, след като се спречкаха на терена, но бързо бяха разтървани.

4125418

ЦСКА продължи да натиска и след червения картон, което доведе до поредния корнер в 24'. Първото центриране беше изчистено, но в краката на Маркиньос. Той центрира отлично в наказателното поле, където Терзиев и Абало изпуснаха Тунчев, а той с диагонален удар с глава в левия ъгъл даде аванс на своите - 1:0.

След гола играчите на Дерменджиев продължиха изключително изнервено, а Таско Тасков можеше да даде и още един червен картон - за удар без топка на Кайсара срещу Карачанаков. Бразилецът обаче беше декориран в жълто.

4125420

В 36' Минев се включи в нападение и беше фаулиран от Тони Силва точно пред наказателното поле. Перфектното изпълнение на Ешпиньо мина над стената и право в десния ъгъл, а Дивиш не успя да реагира - 1:1.

Само 5 минути след гола Таско Тасков показа още един червен картон. При единоборство в средата на терена Маркиньос нацели с бутоните коляното на Светослав Дяков, а без да се колебае реферът показа втори директен червен картон.

Това вдъхна допълнителен кураж на Лудогорец, а Моци беше близо до гол в 44', когато проби през центъра и стреля, но топката мина на сантиметри встрани. Това беше и по-интересното за първото полувреме.

4125422

Началото на втората част беше белязано от мощна заря в сектор "Г". Началото на втората част беше далеч по-спокойно, като положенията бяха рядкост, а двете защити действаха пределно концентрирано.

В 60' на терена се появи Луис Суарес Платини, като именно той беше замесен в най-опасното положение, след като получи в наказателното поле, но вместо да завръши атаката, падна на тревата и получи жълт картон за симулация. Дерменджиев пък извади от игра Хамза, а на негово място пусна бившия ас на ЦСКА - Анисе. Александров и Вандерсон също се появиха на терена за последните 20 минути.

4125424

В 71' ЦСКА имаше първия си отличен шанс за гол през втората част, като отново от корнер топката беше насочена към Тунчев, но този път капитанът на "червените" беше неточен. Няколко минути по-късно "червените" имаха претенции за червен картон на Анисе за високо вдигнат крак срещу Тунчев, но мадагаскарецът получи само жълт.

4 минути преди края Рибейро навърза 4-ма вдясно от наказателното поле и пусна страхотно центриране за резервата Жоаким, но той не успя да отиграе добре. В последната секунда на мача Ешпиньо стреля от пряк свободен удар, но топката мина на метър над вратата - 1:1 и равенство между лидера и шампиона.