Мениджърите под напрежение в Англия

галерия:

снимка: БТА/AP

Въпреки че само 11 кръга са изминали от началото на английската Висша лига, Челси вече се утвърди като лидер в класирането и води убедително спрямо останалите грандове на Острова. Изненадващо Саутхямптън продължава да бъде на втора позиция и към този момент да демонстрира най-голяма стабилност в изявите си, с изключение на отбора на Жозе Моуриньо.

Няколко мениджъри вече са под сериозно напрежение и медиите в Англия не пропускат възможността да спекулират с бъдещето им, особено при положение, че наближава края на календарната година. Висшата лига няма почивка на Коледа и Нова година, но януари месец е използван за равносметки навсякъде сред топ 5 първенствата на Европа и Англия не прави изключение.

Кои мениджъри са под най-сериозно напрежение заради незадоволителни резултати от началото на сезона?

Брендън Роджърс

4123427

Мениджърът на Ливърпул направи мащабна селекция през лятото с парите от трансфера на Луис Суарес, но не само че не успя да намери достоен негов заместник в лицето на Марио Балотели, но и отборът бележи регрес в представянето си във всички линии на състава.

Ливърпул е на осмо място с 14 пункта – на днешния ден преди една година „червените“ имаха 9 точки повече. Феновете приеха тежко не само загубите в дербитата с Челси и Манчестър Сити, но и пропуснатата победа по наивен начин в последната минута срещу градския съперник Евертън, както и безличното представяне в Шампионска лига до момента, където Ливърпул все още има шанс да излезе от групата, но трябва да търси задължителни победи в последните си два мача.

Мануел Пелегрини

4120760

Шампионът Манчестър Сити не се раздели с ключови фигури в състава си през лятото, какъвто бе Луис Суарес за Ливърпул, затова спадът във формата е шокиращ.“Гражданите“ вече са на цели 8 точки от Челси, и то при положение, че не са допуснали поражение от „сините“ - спасиха се в края на домакинството си с изравнителен гол на Франк Лампард.

В Шампионска лига отборът е пред угрозата отново по унизителен начин да отпадне в груповата фаза, а в първенството записа грешни стъпки като гост на непретенциозни съперници. Безславното отпадане в спечеления миналата година турнир за Купата на лигата също не повлия положително на имиджа на Пелегрини, чиито тактики са поставяни под въпрос от всеки спортен журналист в Англия.

Луис ван Гаал

4121082

Холандецът поразвали образа си на чудотворец след края на Световното първенство и в Англия все още се питат какъв точно е стилът на Манчестър Юнайтед. След кошмарното начало на сезона феновете се успокоиха заради привличането на топ играчи, но защитата остана притеснителното звено в състава въпреки похарчените 200 милиона евро за трансфери.

След 4:0 над КПР феновете поне си отдъхнаха, че звездното нападение на тима може да компенсира слабостите в защита и Юнайтед да стане атрактивен отбор, който опитва да бележи повече от колкото голове получава.

Засега обаче нападението не впечатлява с голови фиести, а пък защитата с приноса на целия отбор изглежда по-стабилизирана след онова 3:5 от Лестър. Слабата конкуренция дава шансове на Юнайтед да се пребори за място в топ 4, но Ван Гаал си остава най-коментираният мениджър поради факта, че ултра скъпата му селекция не дава очакваните резултати, независимо от малкото изминало време за играчите да се приспособят.