БФС не уважи жалбата на Марек за "черното тото"

Апелативната комисия (АК) към Българския футболен съюз (БФС) не уважи жалбата на новака в А група Марек като неоснователна, стана ясно след днешното заседание на комисията.

Дупничани обжалваха пред АК решението на Дисциплинарната комисия (ДК) към футболната ни централа от 12 октомври, с което ДК наложи наказание от 10 000 на клуба с мотива "съмнения за участие в уговорени мачове".

Санкцията бе наложена след постъпил от УЕФА сигнал за "сериозни съмнения за участие на ПФК Марек гр. Дупница в срещи от първенството с предварително уговорен резултат".

Тогава от ДК не уточниха за кои срещи става въпрос, но в медиите излезе информация за мачовете с ЦСКА (0:5) и Лудогорец (0:3).

С днешното си решение АК потвърди наказанието на колегите си ДК, като се уточнява, че решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Ето и съобщението на АК по случая:

Апелативната комисия разгледа и обсъди жалбата на ФК „Марек - 2010” гр. Дупница срещу решението на Дисциплинарната комисия от 21.10.2014 г., с което на клуба е наложена имуществена санкция в размер на 10 000 лева, на основание чл. 46, ал. 6, б. „А”, изслуша г-н Марио Костурков – Експерт по почтеността на БФС, запозна се със становището на Дисциплинарната комисия по случая и

РЕШИ:

Оставя без уважение жалбата на ФК ”Марек - 2010” гр. Дупница като неоснователна. Потвърждава решението на Дисциплинарна комисия.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.