НКП скочи на БФС, ДПС и Камен Костадинов

снимка: levski.bg

Напоследък зачестиха декларациите от различни фенове на Левски обединени около идеята за събуждането на гранда. След като днес ви публикувахме декларацията с въпросите на тръст "Синя България", вижте сега и цялата декларация от Националнаия клуб на привържениците на Левски.

Цялата декларация без редакторска намеса:

Националният клуб на привържениците на „Левски” подкрепя безрезервно справедливото недоволство на цялата „синя” общественост, която изсипа канонада от остри декларации срещу Тодор Батков, свързани с неговата персонална отговорност за апокалиптичното състояние на Вековния клуб, и призиви за оттеглянето му от собствеността.

Ръководството на НКП уточнява изрично, че излиза с позиция едва сега, тъй като бе взето решение да се даде възможност на отделните фракции и клубове на привърженици от цялата страна да изкажат мнението си. НКП няма да се впуска в отделен и детайлен анализ на (без)действията на Тодор Батков, тъй като трябва да повторим казаното от нашите събратя от цяла България. Ще обърнем внимание обаче на някои други „дребни детайли” в контекста на брутално натрапващият се въпрос „Кой и защо иска да затрие „Левски”?”

В последните години любимият на милиони българи клуб се превърна в задължителната изкупителна жертва на Дисциплинарната комисия към БФС, която като че ли съществува единствено, за да наказва „Левски”. Постоянно. За щяло и нещяло. Извън всякакви принципи. Противно на всякаква логика, основаваща се на практиката за дейността на ДК.

В края на август, ние от НКП, определихме ДК като „рекетьорски орган” заради наказанието, което лепна на „Левски” след (забележете) хулиганско-просташкото поведение на полицията. Сега към горното определение спокойно можем да добавим „ликвидаторски орган”, тъй като присъдите на кило, които ДК издава всяка седмица на „Левски”, са пагубни за клуба с оглед на финансовото му състояние.

За да не звучим голословно, ще изтъкнем, че за наказанието от август ДК се аргументира с твърдението, че служебно лице е било ударено по време на мача. В решението на въпросната комисия обаче не бяха представени данни нито кое е това лице, нито получило ли е то увреждания, нито кой го е ударил. Като причина за сегашното наказание се посочват двама полицаи, които били пострадали при нахлуването на привържениците на мача с ЦСКА. Този аргумент също лъха на гнило, тъй като всички видяха, че при слизането на публиката на пистата нямаше никакъв контакт с полицията. Освен това практиката на МВР сочи, че в случай на пострадал униформен по време на мач, ведомственият пресцентър пуска съобщения и организира „ексклузивни” репортажи, в които се показват превързани служители на реда и се внушава, че публиката на „Левски” е съставена от терористи.

Къде са тези полицаи, къде са им документите, че са пострадали? Няма ги. Вероятно са само в главите на членовете на ДК. Налага се отново да повторим, че членовете на ДК и БФС като цяло са силно предубедени спрямо „Левски”, защото двойните стандарти, с които работят, просто вадят очи.

Защо е така? Какво мотивира „синьото БФС” да бъде сред основните палачи на Вековния клуб. Добре известният факт, че футболната централа не е „синя”, а е политически оцветена. Някой знае ли какво точно прави лицето Камен Костов Костадинов години наред в Изпълкома на футболния съюз? Някой чувал ли е за една негова инициатива, свързана със спорта?

Проста справка в интернет показва, че за повече от пет години в този орган на БФС, Костадинов се е изказал веднъж пред една жълта медия (собственост на монопола) за атаката към сградата на централата от феновете на четирибуквието. Камен Костов Костадинов е дългогодишен депутат от ДПС. Премина при Доган като свободен агент от СДС. В последните избори Костадинов бе водач на листата на ДПС в Северозападна България.

От множество телевизионни репортажи стана ясно, че в редица села от региона хората са гласували за движението като недвусмислено е оказвано външно въздействие върху вътрешното им убеждение чия бюлетина да изберат. Костадинов бе и директно посочен от хората в село Галиче като благодетелят на местния кмет-дерибей, през когото бяха потекли едни пари към Ловната дружинка, Пенсионерския клуб и прочие... Костадинов е и дългогодишен член на вътрешната парламентарна комисия, както и на тази за контрол на ДАНС. Тоест, той е човек, който умее да си „урежда неща”.

Лице с тези способности е крайно подходящ да бъде наместник на задкулисието и в БФС. Задкулисието, което българските граждани трансформираха във въпроса „КОЙ”, е главен мераклия да придобие „Левски” на безценица и явно да го унищожи. В „Левски” вонята на Задкулисие вече задушава всички ни. Смрадта идва най-вече от скритата в офшорки реална собственост на клуба. И планът на Задкулисието ”КОЙ” се изпълнява. Има хиляди причина за това.

Ето една съвършено проста – Левскарите от Кюстендил бяха първата организирана група от хора в града, която недвусмислено се противопостави с писмена декларация на влизането на Александър Методиев – Бат' Сали в парламента като депутат от техния регион. Задкулисието не обича свободомислещите хора, които дават гласност на недоволството си от статуквото. Левскарите сме доказали, че сме хора, които не търпим окови (във всякакъв смисъл).

„Огромната синя общност е съставена от много хора с възвишени ценности, от много хора - достойни патриоти, много интелигентни хора, хора от Елита на българската нация. Огромната синя общност не веднъж е доказвала, че е движещата сила в най-тежките моменти за България, че е двигател в българското общество! РАЗБЕРЕТЕ, че НИЕ ИМ ПРЕЧИМ! „Левски” е това, което ни събира в едно, „Левски” ни прави непобедими и именно заради това те искат да го съсипят и по този начин да ни разпръснат, защото заедно ставаме все по-силни и съответно все по-неудобни! Унищожаването на „Левски” се прави съвсем целенасочено не от вчера и не от днес, а от много години. Тодор Батков е именно пешката, която от години ни е устремила към посредствеността и към обезличаването...”, написаха във своята декларация преди ден Левскарите от Варна.

Акцията по унищожаването на „Левски” минава и през постоянното очерняне на привържениците на отбора. То не бяха полицейски акции, то не бяха арести, то не бяха дела с кошаревски свидетели, то не бяха забрани за посещения на мачове, то не бяха телевизионни репортажи, то не бяха заглавия по вестниците на „КОЙ”. Той – „КОЙ”, се страхува от силата, която ние притежаваме. Видяното в нощта на 23-ти срещу 24-ти май очевидно е стресирала Задкулисието. То трепери при мисълта, че тази картина може да бъде рисувана всеки уикенд. Защото си я представя като пряка заплаха за съществуването си. За това иска слаб „Левски”. За това иска „Левски” да го няма. За да я няма огромната и обединена публика на Вековния клуб, която, разбира се, е в пряк ущърб на „КОЙ” и на неговите господари. Приятели и съмишленици, този план няма да успее, защото минава през физическото ни унищожение. Ще се предадем чак като умрем!!!