Брутално порно на "Бончук" - Лудогорец разпиля Марек в скандален мач

галерия:

снимка: Булфото

Шампионът на България Лудогорец спечели с 4:0 гостуването си на Марек в среща от 14-ия кръг на родната "А" група и скъси пасива си зад ЦСКА на четири пункта преди столичното дерби на "армейците" със Славия.

Срещата в Дупница обаче ще остави множество съмнения относно играта на домакините. Съвсем скоро след като отборът на Марек бе официално глобен заради съмнения за "черно тото", новаците в елита изнесоха крайно скандален мач срещу "орлите", а играта им подсказваше всичко друго, но не и феърплей.

Дани Абало на два пъти, Марселиньо и Роман Безяк се разписаха във вратата на Емил Михайлов, като над десет пъти футболистите на Лудогорец бяха оставяни безпроблемно да стигат до чисти ситуации, включително и да излизат очи в очи с противниковия вратар Емил Михайлов.

Дали Българският футболен съюз ще вземе предвид случилото се и ще разследва крайно съмнителния двубой на "Бончук" и по-конкретно поведението на домакините - това ще видим, а междувременно Лудогорец вече насочва погледи към Базел и четвъртия си мач от групите на Шампионската лига.

Така Лудогорец събра актив от 28 точки и се доближи до лидера ЦСКА, който е с мач по-малко. Марек пък остава на предпоследната 11-а позиция с актив от 12 пункта на сметката си.

Наставникът на гостите Георги Дерменджиев заложи на почти всичко най-добро в днешния следобед, като Роман Безяк оглави атаката на разградчани. Марселиньо зае позиция зад словенеца, а Даниел Абало и Върджил Мисиджан трябваше да атакуват по двата фланга. Капитанът Светослав Дяков и Фабио Ешпиньо започнаха като двойка вътрешни халфове, а Йордан Минев стартира като десен бек в присъствието на Брайън Ангуло отляво. Георги Терзиев и Козмин Моци оперираха като централни защитници пред вратаря Владислав Стоянов.

Марек разчиташе на ветераните Еньо Кръстовчев и Крум Бибишков в атака, а Марио Близнаков, Димитър Петков, Росен Йорданов и Димитър Илиев оформиха халфовата линия на дупничани.

Лудогорецстартира срещата активно, като от самото начало "орлите" натиснаха своя съперник в собствената му половина. Усилията на шампионите бързо дадоха резултат, а още в 5' Даниел Абало изведе Лудогорец напред. Испанецът се освободи от отбраната на Марек и засече остро центриране на Ангуло, намирайки мрежата зад Емил Михайлов - 0:1.

Шампионите продължиха да търсят и второ попадение в мрежата на Марек, а в 21' Марселиньо направи сериозен пропуск пред вратата на Емил Михайлов. Бърза атака на Лудогорец премина през Роман Безяк, който по хитър начин изведе Марселиньо очи в очи с вратаря. "Кариоката" опита технично да копне топката зад Емил Михайлов, но стражът на дупничани се намеси и успя да спаси.

4121996

Три минути по-късно на "Бончук" се стигна до идентична ситуация, а отново Марселиньо изкочи очи в очи с Михайлов. Този път бразилецът получи подаване от Брайън Ангуло и бе длъжен да отбележи от чиста позиция, но халфът подходи лековато и стреля твърде слабо в обсега на вратаря.

Логичното все пак се случи в 27', когато натискът на Лудогорец доведе и до втори гол във вратата на Марек. Марселиньо се реваншира за големите си пропуски до момента и засече с глава центриране на Абало, опъвайки мрежата зад вратаря на домакините - 0:2.

Седем минути преди почивката за малко не се стигна и до трети гол във вратата на Марек. Фабио Ешпиньо центрира топката от статично положение, а Козмин Мози изпревари персоналния си пазач и засече топката с глава. Изстрелът на румънеца обаче премина в близост до гредата.

4121995

Минута преди почивката Марек можеше изненадващо да намали изоставането си, след като шампионите допуснаха миг невнимание в отбрана. Влезлият като резерва Златко Бонев засече центриране на Лахчев и отправи удар в очертанията, но Владислав Стоянов показа концентрация и спаси.

Втората част на двубоя също стартира с офанзивна игра от страна на гостите, като още в 48' Върджил Мисиджан за малко не изненада Емил Михайлов с изстрел от дистанция. Малко след това Роман Безяк изкочи на стрелкова позиция, но словенецът прати топката право в обятията на стража. В 58' Козмин Моци не издържа на скуката и отново се включи в атака, но ударът му от дистанция премина над гредата.

След точно час игра авторът на втория гол Марселиньо направи и третия си голям пропуск пред вратата на дупничани. Бразилецът осъществи успешен рейд в половината на Марек и отново се озова очи в очи с Емил Михайлов, като този път техничният удар на "кариоката" премина на сантиметри покрай дясната странична греда на вратата. Минута по-късно Роман Безяк също получи шанс да отбележи, но Емил Михайлов отрази изстрела на словенеца.

4121997

Резултатът все пак стана класически в 65', когато Роман Безяк също успя да се разпише във вратата на дупничани. Словенският таран получи подаване зад защитата на Марек и този път съумя да прониже Емил Михайлов, макар и със сериозни съмнения за неотсъдена засада.

Въпреки, че вече бе с три гола напред в резултата, тимът на Лудогорец не спря да търси и ново попадение във вратата на домакините. В 70' резервата Вандерсон изкочи на добра позиция, но ударът му с десния крак излезе в аут. Три минути по-късно бразилецът направи непростим пропуск, засичайки в аут центриране на няколко метра пред голлинията.

В 75' защитата на Марек отново действаше съмнително зле, позволявайки на Марселиньо да изкочи за пореден път очи в очи с Емил Михайлов. И този път обаче бразилската звезда на Лудогорец направи сериозен пропуск, не успявайки да уцели вратата пред себе си.

Циркаджийските изпълнения в защитата на Марек продължиха с пълна сила, а пет минути преди края Дани Абало отбеляза и за 0:4 в полза на шампионите. Както вече се случи много пъти до момента, футболист на "орлите" бе оставен сам срещу вратаря Емил Михайлов, а Абало не сбърка и отбеляза в мрежата на дупничани.