Лудогорец си свърши работата

галерия:

снимка: Булфото

Шампионът Лудогорец не допусна грешка при домакинството на Черно море и записа задължителен за амбициите си успех с 2:0 в среща от 13-ия кръг на българската "А" група.

След като по-рано днес ЦСКА спечели Вечното дерби срещу Левски и увеличи аванса си на върха в класирането, "орлите" успяха да запазят пасива си от седем точки зад "армейците", оставайки на втора позиция в таблицата.

Точни за шампионите бяха Вандерсон и Върджил Мисиджан след почивката, като по този начин Лудогорец събра актив от 25 точки след 13 изиграни срещи. Черно море пък прекъсна серията си от две поредни победи, оставайки на 8-а позиция с актив от 15 точки.

В следващия кръг Лудогорец гостува на новака Марек, докато Черно море е домакин на Ботев. Лидерът ЦСКА пък приема Славия в едно от столичните дербита на българския елит.

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев залoжи на Юнес Хамза в ролята на централен нападател, докато Върджил Мисиджан и Михаил Александров стартираха в ролята на флангови футболисти. Вандерсон зае мястото на Марселиньо сред титулярите, докато Абел Анисе и Светослав Дяков стартираха като двойка вътрешни халфове.

Мирослав Манолов и Живко Петков започнаха в атака за "моряците", докато Матиа Курьор, Бургхард и Коконов трябваше да действат от втора позиция. Стенио и Тодор Паланков оперираха в средната линия на варненци.

Още в 3' домакините получиха добра възможност да открият резултата, но вратата на Черно море оцеля. Юнес Хамза получи топката на изгодна позиция в наказателното поле на варненци, но тунизиецът стреля в аут.

4120857

Девет минути по-късно Черно море също пропиля страхотен шанс. Бургхардт стреля след изпълнение на корнер пред вратата на Лудогорец, но Жуниор Кайсара успя да избие топката от самата голлиния.

В 22' бразилският халф на домакините Вандерсон за малко не отбеляза нов красив гол с фланелката на Лудогорец. "Кариоката" забеляза, че Илко Пиргов е напуснал рамката, като прехвърлящият му удар от центъра за малко не намери целта. Пиргов обаче се върна назад и успя да спаси. В 29' капитанът Светослав Дяков също опита да обстрелва вратата, но топката профуча в аут. В 38' удар на Михаил Александров също не се оказа достатъчно силен, за да преодолее Пиргов.

4120858

Три минути преди почивката Лудогорец отново бе близо до откриване на резултата, но и този път вратата на "моряците" оцеля. Върджил Мисиджан намери очертанията на рамката, но Илко Пиргов демонстрира класа и отрази изстрела на холандеца.

Резултатът на "Лудогорец Арена" най-после бе открит в началото на втората част, когато Вандерсон съумя да разпечата вратата на "моряците". Върджил Мисиджан не успя да укроти подаване на Кайсара, но топката попадна право в намиращия се наблизо Вандерсон, който нямаше как да сбърка, вкарвайки за 1:0 в полза на домакините.

4120855

В 68' влезлият като резерва Дани Абало направи сериозен пропуск пред вратата на варненци. Юнес Хамза асистира брилянтно в наказателното поле на Черно море и намери испанското крило, но ударът на Абало бе насочен право в обсега на Пиргов, който улови.

Резултатът на "Лудогорец Арена" бе удвоен петнадесет минути преди края, когато и Върджил Мисиджан успя да намери мрежата зад Илко Пиргов. Холандецът получи топката в наказателното поле на Черно море и намери далечния ъгъл на вратата, стреляйки перфектно с десния крак за крайното 2:0.