Стойчо Младенов: Можеше да вкараме и повече

снимка: Булфото

Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов прие спокойно победата с 3:0 над Левски във Вечното дерби, която е шеста поредна за „червените“ и седма поредна лично за Екзекутора на Ливърпул.

Младенов бе по-експресивен в коментара си за отношението на феновете на Левски, които го замеряха със снежни топки през първото полувреме, както и по въпроса с организацията за мача.

„Да, точно това е едно от нещата – самочувствието. Играхме много спокойно и разкрепостено, което не бива в този мач, защото води не несериозно отношение в определени ситуации. Теренът бе тежък, което поизравни възможностите, защото ние сме по-техничният отбор с по-бързи и креативни футболисти.

Контролирахме мача и резултата и дадохме инициативата на Левски едва когато си бяхме решили мача. Нормално е, когато сме реализирали вече два гола, да се поприберем и да затворим играта, но ние сме много опасни на контраатаки и винаги използваме правилно празните пространства.

Можеше да отбележим и повече попадения, ако в няколко ситуации пасът към Буш бе по-точен. Проблемът през второто полувреме не беше защитата, а халфовата линия, защото само Стивън Сънди помагаше на съотборниците си, докато Фелипе и Маркиньос се изгубиха, но след корекциите и смените, всичко си дойде на мястото.

Смених Фелипе, защото на такъв терен Боби Галчев е идеалният футболист, който може да ни свърши работа и той за пореден път доказа, че си я върши перфектно.

Има комисия, защото това не е първо и второ провинение на феновете на Левски, което означава, че могат да ги изхвърлят от групата. Разминахме се от нещо, от което ще страдаме много тежко. Не може фенове на Левски да чистят терена, докато наши футболисти разгряват, защото можеше да се случи нещо – тогава не се случи, но се случи по-късно, когато ме удариха по главата, паднах и за секунди загубих съзнание.

Може да загубим човешки живот следващия път? Няма ли стойност човешкият живот вече? Докога ще ги галим тези хора, които си правят каквото пожелаят – не бяха подготвили стадиона за този мач, а това е най-взривоопасният мач в България. Чистят терена 15 минути преди мача, а иначе в 11 часа тази сутрин няма никой да се погрижи за снега, също така ни дават червени топки пет минути преди края на тренировката преди мача – тези неща трябва да се казват.

Вече не ни интересува Левски, сега трябва да се възстановим и да се съсредоточим върху мача със Славия. Левски ще ни интересува чак когато се разделят групите и пак трябва да играем с тях, това трябва да бъде професионалното отношение на всеки от нас“, завърши Младенов.