Левски опитва да задържи талант №1 с дългосрочен договор

снимка: levski.bg

Талант №1 в Левски Божидар Краев може да остане още дълго на "Герена".

"Сините" шефове са взели всички мерки, за да парират интереса на Лудогорец към обещаващото крило. За целта на Краев вече е предложен дългосрочен професионален договор, въпреки крехката му все още възраст, твърди вестник "Меридиан Мач".

В Левски се надяват, че младокът ще се съгласи с предложените му условия и контрактът, който вероятно ще бъде за 4 години, да бъде подписан в най-скоро време.

Договорът може да стане възможен, благодарение на промени в законодателството. До скоро лица под 18 години нямаше как да подпишат трудов договор. Това вече е възможно със знанието и съгласието на родител или настойник.

Краев вече намира все по-солидно място в състава на Георги Иванов, като в немалко срещи започва дори катот титуляр. Очаква се младокът да бъде един от жокерите в съботното дерби с ЦСКА.

Sporta.bg припомня, че качествата на Божидар Краев бяха оценени и от английското издание The Guardian, което постави "синия бисер" в класация на 40-те най-големи таланти в световния футбол под 18 години.

"Краев е най-големият млад талант на България. Той е повикан в първия отбор на Левски през изминалото лято и вече отбеляза хеттрик за своя тим за Купата на България, като сезон 2014/15 се очертава кампанията, в която звездата му ще изгрее", така е представен младокът в материала на The Guardian.